Vijf tips voor de Mastering Meal Prep

Posted on

Vijf tips voor de Mastering Meal Prep

Omdat een goede voorbereiding is een van de hoekstenen van een gezond dieet

Als de eerste keer dat u na te denken over wat je gaat eten voor het diner is wanneer u stap in de deur na het werk, de kansen van het maken van een gezonde keuze zijn niet in uw voordeel. Wanneer een kant en klaar maaltijd of een afhaalmaaltijd is de snelste en gemakkelijkste optie beschikbaar is, dan is dat de optie die u zult waarschijnlijk nemen.

Gelukkig is er een betere manier, en het is niet een die het koken vanaf nul elke avond gaat. elke week prepping diverse maaltijden van te voren zet je op het snelle spoor naar een gezond dieet, omdat het eten van de maaltijden wordt dan net zo makkelijk als een kant en klaar maaltijd, sneller dan een afhaalmaaltijd, en gezonder en goedkoper dan beide.

Nieuw bij maaltijd prep? Hier is hoe om te beginnen.

1. Kaart Out Your Week

Voordat u een spatel in woede te tillen, het is de moeite waard om uw schema om te zien hoeveel nachten zijn er wanneer u een krappe plek etenstijd komen zou kunnen zijn. Je zou meer gratis ‘s avonds voor het koken dan je denkt, en er is geen punt prepping een breed scala aan maaltijden alleen om ze nooit eten. Op dit punt moet u ook beslissen of u alleen bent prepping diners, of als u wilt lunches ook. Zodra u een ruwe aantal maaltijden in het achterhoofd, is het tijd om de keuken te raken.

2. Blok Boek een gewone Weekend Slot

Zondag is primetime voor maaltijd prep. Dat is wanneer de meesten van ons hebben meer dode tijd en als je de basis onder de knie hebt in de keuken kunt u eenvoudig genoeg koken op zondag voor de week. Kook al het vlees medium-rare, dus als je het opwarmen in de magnetron zal het goed smaken zonder droog of rubberachtig. Roast een hele dienblad met groenten – zoete aardappelen, squash en broccoli zijn allemaal goede kandidaten – en verdeel ze vervolgens in afsluitbare zakken. Laat genoeg in de koelkast voor maandag en dinsdag, en plaats de rest in de vriezer. Elke dag, verplaatsen van een deel in de koelkast dus het is klaar voor de volgende dag.

3. Denk aan je Menu

Sommige maaltijden smaken beter na een paar dagen in de koelkast, maar anderen zullen uitdrogen en verliest alle smaak tegen de tijd dat het gaat om het eten van hen. Als algemene regel geldt, sauce-zware gerechten zoals curries, chili, soepen en stoofschotels zijn een goede optie voor de maaltijd prep, omdat ze meer en meer heerlijk met elke dag in de koelkast te worden. Tot op zekere hoogte, natuurlijk. En over die …

4. Do not Leave The Food zitten rond te lang

Het duurt slechts een bout van voedselvergiftiging om echt weer zet je af ooit het eten van restjes, dus wees verstandig. Haal het eten in de koelkast snel na het koken – binnen twee uur – en in het algemeen eet het binnen twee dagen. U kunt altijd terecht bij de vriezer voor langere tijd te bewaren, maar zorg ervoor dat u de juiste grootte van de portie op te slaan, want je moet voorkomen dat het opwarmen van bevroren voedsel meer dan eens.

5. Stock Up On Storage Solutions

Trakteer uzelf op een scala van verschillende grootte en vorm containers te zorgen dat u wat u nodig heeft om delen te verdelen en zelfs verdelen voedsel binnen een container als je het niet wilt raken elkaar. De meest handige containers veilig zijn voor de magnetron, vriezer en vaatwasser zijn. En lekvrije, natuurlijk.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.