Tips for stille din første 5K Race

Posted on

Tips for stille din første 5K Race

Kjører din første 5K er et spennende mål for nye løpere, eller de som aldri har toed linjen i et løp før. En 5K rase er 5 kilometer lang (eller 3.1 miles) og et populært avstand for nybegynnere. Det er den perfekte måten å komme i form og ha det gøy mens du trener.

Selv om du ikke anser deg selv en løper (ennå), nesten alle kan være klar til å kjøre en 5K ved å starte sakte, lære det grunnleggende, og etter en smart opplæringsplan.

Grunner til å registrere deg for en 5K Race

Hvis du føler deg nervøs eller nølende om å kjøre et løp, er du ikke alene. Mer erfarne løpere blir nervøs for store raser også, men mange nye løpere bekymre de er “altfor treg til å kjøre et løp”, eller at de vil komme i siste eller ikke være i stand til å fullføre i det hele tatt. Facing din frykt og overvinne dem vil gi deg en stor tillit boost som en løper. Det kan også inspirere deg til å sette nye mål for kondisjon eller ta på utfordringer i andre områder av livet ditt.

Den kjører samfunnet er en utrolig støttende gruppe mennesker, og det er ikke sannsynlig at du vil føle deg alene i løpet, uansett hva din hastighet.

I tillegg til de mange andre helsemessige fordeler av å kjøre, her er noen andre populære grunner til å melde deg på et løp:

 • Bli en bedre løper : Plukke et mål som en 5K rase kan hjelpe deg med å forbedre effektiviteten som en løper. Oppbevar disse tipsene for riktig drift skjemaet hendig når du begynner å trene for det store løpet.
 • Hold deg ansvarlig : Det er ingenting som en frist for å få deg i bevegelse! Å ha et løp dato sirklet i kalenderen din vil hjelpe deg å kjøre mer konsekvent og få der ute på dager du bare ikke føler for å kjøre.
 • Hold deg til en tidsplan : Hvis du er den typen person som liker å følge en bestemt tidsplan, vil du elske trening for et løp. Vi kan hjelpe deg å finne den opplæringsplanen som er passer inn i livet, selv hvis du tror du ikke har tid til å trene.
 • Finn et fellesskap : Ikke en fan av å kjøre på egen hånd? Løpene er en fin måte å få kontakt med andre løpere i ditt område-og lære om flere hendelser, gruppe går, og klubber der du bor. Eller, hvis du allerede har noen kjører venner, finne en rase dere alle kan ta på seg sammen!
 • Støtt en god sak : Mange raser nytte veldedige organisasjoner og viktige sakene, og er en måte for løpere å gi tilbake. Kjører for en sak kan gjøre løpene enda mer meningsfylt og givende.
 • Få gratis ting : Fra post-race bananer og snacks til finisher t-skjorter og medaljer, er det fint å få en liten belønning og anerkjennelse for innsatsen. Kom igjen, vise frem den seieren med din rase swag.
 • Føle seg stolt av deg selv : Å krysse mållinjen på første løpet vil være noe du vil huske i lang tid. Og forbedre en PR (personlig rekord eller personlig beste tid) er et mål som kan fortsette å bo hos deg som en løper. Men vær advart, kan disse følelsene av prestasjon og spenning være være svært avhengighetsskapende.

Tips for å komme i gang

Klar til å snøre på? Vi har alle eksperttips for å hjelpe deg med å forberede for det store løpet og nå starte og avslutte linjer føler seg trygg. Vi viser deg hvordan du:

 • Plukk ut de riktige klærne og utstyr : Fra å velge de beste løpesko og sport BH for å vite hva du skal ha på noen temperatur eller vær, se på denne guiden for nybegynner-vennlig kjører klær og utstyr for å hjelpe deg å se bra ut og føles enda bedre.
 • Finn og registrere deg for 5K : Registrere deg for din rase på forhånd gir deg mer insentiv til å trene og setter en forventning om at du vil planlegge for løpet deretter. Bruk disse tipsene for å finne en 5K i ditt område.
 • Velg en opplæringsplan som motiverer deg : Det er så mange overveldende 5K opplæringsprogrammer tilgjengelig. Vi vil hjelpe deg å bygge et forenklet program og lære å innlemme styrketrening, stretching, og mer så du holder deg skadefri.
 • Sett en passende mål : En 5K kan ta så lite som 15 eller 20 minutter for raske løpere og så mye som en time for turgåere. Fordi det er et så bredt spekter av evner, er det viktig å huske på at du bare konkurrerer mot deg selv. For første 5K, anbefaler vi å sette et mål å gjøre ditt beste, unngå skader, og ha det gøy.
 • Svare på de vanligste spørsmålene : Det er normalt å ha massevis av spørsmål når du tar utfordringen med en 5K løp. Vi vil svare på dem alle, selv de som kan føle seg altfor flaut å spørre!
 • Unngå pre-race jitters : For å hjelpe rolig nervøsitet før løpet, gjennom våre favoritt Race Day tips slik at du er fokusert bare på hva som er viktigst-koser deg gjennom alle miles.

Når du forbereder for løpsdagen, kan du bruke vår tempo kalkulator for å hjelpe spore ganger og feire din jevn forbedring.

endelig Thought

Innstilling målet å kjøre en 5K rase er en spennende første skritt, men kan ofte føle skremmende for nye løpere. Vi er her for å hjelpe deg med de beste råd og tips som vil få deg fullt forberedt på å ta utfordringen og sørg for å kjøre 3.1 sunne og glade miles på løpsdagen.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.