Tippek futtatása első 5K verseny

Posted on

Tippek futtatása első 5K verseny

Futás az első 5K egy izgalmas cél új futók, vagy azok, akik soha nem orrú sor a verseny előtt. A 5K verseny 5 km hosszú (vagy 3,1 mérföld), és egy népszerű távolság első időzítő. Ez a tökéletes módja annak, hogy az alak és egy kis móka edzés közben.

Még ha nem tartja magát a futó (még), szinte bárki lehet már készen áll egy 5K kiindulva lassan tanulás alapjait, és az azt követő egy okos képzési terv.

Okok, hogy iratkozzon fel 5K verseny

Ha ideges vagy határozatlanok fut egy faj, nem vagy egyedül. Több tapasztalt futók idegesek nagy versenyeken is, de sok új futók aggódj ők „túl lassú a faj” vagy, hogy jön majd az utolsó, vagy nem tudja befejezni egyáltalán. Szembenézni a félelmek és legyőzése őket kapsz egy nagy bizalmat lendületet, mint egy futó. Meg is inspirálja, hogy állítsa be az új fitness céljait, vagy hogy a más területeken jelentkező kihívásokat az életed.

A futás közösség egy hihetetlenül támogató csoport ember, és ez nem valószínű, akkor úgy érzi, egyedül a faj, nem számít, milyen sebességgel.

Amellett, hogy a sok más egészségügyi előnyei futás, itt van néhány más népszerű okok iratkozzon fel a versenyt:

 • Légy jobb futó : Válassz ki egy célt, mint egy 5K verseny segíthet javítani a hatékonyságot, mint egy futó. Tartsa ezeket a tippeket a megfelelő működési forma praktikus, mint elkezd edzeni a nagy verseny.
 • Legyen elszámoltatható : Nincs semmi, mint egy határidőt, hogy neked mozog! Miután a verseny időpontja bekarikázott a naptárban segít futtatni következetesebben és kint a napon csak nem érzem, mint a futás.
 • Ragaszkodjon a menetrend : Ha az a fajta ember, aki szereti, hogy kövesse egy speciális menetrend, szeretni fogja képzést a versenyt. Segítünk megtalálni a képzési tervet, amely illeszkedik az életet akkor is, ha úgy gondolja, hogy nincs ideje edzeni.
 • Keressen egy közösség : Nem egy rajongó fut a saját? Versenyek nagyszerű módja annak, hogy csatlakozzanak a többi futók a területen, és megismerhetik több rendezvények, csoportos fut, és a klubok, ahol élsz. Vagy, ha már van néhány futó barátok, meg a verseny akkor az összes veszi együtt!
 • Támogatja a jó oka : Sok faj javára jótékonysági és érdemes okai és egy módja a futók, hogy adja vissza. Fut egy oka lehet, hogy a versenyek még értelmes és kielégítő.
 • Ingyenes cucc : tól a verseny utáni banán és snack finisher pólót és érmet, de jó, hogy egy kicsit jutalmat és elismerést az Ön erőfeszítéseit. Menj előre, mutogatni, hogy győzelem a faj szajré.
 • Büszke magadra : Átkelés a célba az első verseny lesz valami emlékezni fogsz sokáig. És javítja a PR (személyes rekord vagy a személyes legjobb időt) egy olyan cél, továbbra is marad meg, mint egy futó. De vigyázz, ezeket az érzéseket a teljesítmény és az izgalom is legyen nagyon addicting.

Tippek első lépések

Kész a csipke fel? Mindannyian a szakértői tippeket, hogy segítsen felkészülni a nagy verseny, és eléri a rajt és célvonal magabiztosan. Megmutatjuk, hogyan lehet:

 • Vedd ki a megfelelő ruhát, és a felszerelés : Válasszanak a legjobb futócipő és sport melltartók, hogy tudjuk, mit kell viselni bármilyen hőmérsékleten vagy az időjárás, már meg ezt az útmutatót a kezdő-barát futó ruhák és felszerelés segítségével jól néz ki, és úgy érzi, még jobb.
 • Keressen és regisztráljon a 5K : feliratkozás az a faj előre, így több ösztönzést, hogy a vonat, és beállítja az elvárás, hogy meg fogja tervezni a versenyre kell. Használja ezeket a tippeket, hogy keresse meg 5K a területen.
 • Válassz egy képzési tervet, amely motiválja Önt : Annyi túlnyomó 5K képzési programok állnak rendelkezésre. Segítünk felépíteni egy egyszerűsített programot, és megtanulják, hogyan kell beépíteni erősítő edzés, nyújtás, és még így mindig sérülés mentes.
 • Állítsa megfelelő cél : A 5K vehet csak 15 vagy 20 percig a gyors futók és annyi, mint egy óra a túrázók. Mert van egy ilyen széles körű ismereteket, fontos szem előtt tartani azt, hogy csak önmagad ellen harcolsz. Mert az első 5K, javasoljuk, hogy állítsa a cél, hogy nem a legjobb, sérülések elkerülésére, és érezd jól magad.
 • Válasz a leggyakoribb kérdések : Ez normális, hogy van egy csomó kérdés, ha figyelembe a legnagyobb kihívást a 5K versenyen. Majd választ mindet, még az is, hogy úgy érzik, túl kínos kérni!
 • Kerüljük a verseny előtti idegesség : Ahhoz, hogy nyugodt idegesség a verseny előtt, olvassa el a kedvenc verseny napján tippeket szóval elsősorban csak a legfontosabbra-élvezi magát végig a mérföld.

Ahogy felkészülni verseny napján, akkor használhatja a lépést kalkulátor segít nyomon követni a szer, és ünnepelni a folyamatos javulás.

végső gondolat

Beállítása a cél, hogy futtatni egy 5K versenyen egy izgalmas első lépés, de gyakran úgy érzik, hogy elrettentse az új futók. Azért vagyunk itt, hogy segítsen ki a legjobb tanácsokat és tippeket, hogy lesz akkor teljesen kész vállalni a kihívást, és futtassa a 3.1 egészséges és boldog mérföld a verseny napján.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.