Sfaturi pentru funcționare în prima 5K cursa

Posted on

Sfaturi pentru funcționare în prima 5K cursa

Rularea primul 5K este un obiectiv interesant pentru alergători de brand noi, sau cei care nu au mai urmărește cu strictețe o cursă înainte. O cursa 5K are o lungime de 5 km (sau 3.1 mile) și o distanță populară pentru prima cronometre. Este modul perfect de a obține în formă și să te distrezi în timp ce își exercită.

Chiar dacă nu te consideri un alergător (încă), aproape oricine poate fi gata pentru a rula un 5K pornind încet, de învățare elementele de bază, și ca urmare a unui plan de formare inteligent.

Motive să se înscrie pentru o cursa 5K

Dacă vă simțiți nervos sau ezitant despre care rulează o cursă, nu esti singur. alergători mai experimentați obține nervos pentru curse prea mare, dar mulți alergători noi vă faceți griji că sunt „prea lent pentru a rula o cursa“, sau că vor veni în ultimul sau a nu fi în stare să termine deloc. Cu care se confruntă temerile și depășirea le va da un impuls mare încredere ca un alergător. Se poate inspira chiar să stabilească noi obiective de fitness sau de a lua cu privire la provocările în alte domenii ale vieții tale.

Comunitatea rulează este un grup incredibil de susținere a oamenilor și nu este probabil ca te vei simti singur in cursa, indiferent de viteza.

În plus față de multe alte beneficii de sănătate de rulare, aici sunt alte motive populare să se înscrie pentru o cursă:

 • Fii un alergător mai bun : Alegerea un gol ca o cursa 5K poate ajuta să vă îmbunătățiți eficiența ca un alergător. Păstrați aceste sfaturi pentru forma de funcționare corectă la îndemână , pe măsură ce începe antrenamentul pentru cursa mare.
 • Stai responsabil : Nu e nimic ca un termen limită pentru a te în mișcare! Având o dată cursa încercuit pe calendarul dvs. va ajuta să ruleze mai consecvent și ajunge acolo , în zilele pe care pur și simplu nu simt ca funcționare.
 • Stick la un program : Daca esti genul de persoana care îi place să urmeze un program specific, vei iubi de formare pentru o cursă. Vă putem ajuta să găsiți planul de formare care se înscrie în viață , chiar dacă credeți că nu aveți timp pentru a instrui.
 • Găsiți o comunitate : Nu este un fan de a rula pe cont propriu? Cursele sunt o modalitate foarte bună de a se conecta cu alți alergători din zona ta si afla despre mai multe evenimente, de grup se execută, și cluburi în care trăiesc. Sau, dacă aveți deja niște prieteni care rulează, găsi o cursa puteți lua toate pe împreună!
 • Sprijin pentru o cauza buna : Multe rase beneficia de caritate și cauzele care merită și sunt o modalitate pentru alergători pentru a da înapoi. Rularea pentru o cauza poate face curse dvs. chiar mai semnificative și care îndeplinesc.
 • Obțineți lucruri gratuite : De la banane post întrecere și snacks – uri pentru Finisher – tricouri și medalii, este frumos pentru a obține o recompensă și recunoaștere pentru eforturile tale. Du – te înainte, arată off că victoria cu swag ta cursa.
 • Simțiți mândru de tine : trece linia de sosire a primei curse va fi ceva ce vei aminti pentru o lungă perioadă de timp. Și îmbunătățirea unui PR (record personal sau cel mai bun timp personal) este un obiectiv care poate continua să rămână cu tine , ca un alergător. Dar să fie avertizat, acele sentimente de realizare și agitația pot fi fi foarte captivant.

Sfaturi pentru Noțiuni de bază

Gata de dantelă sus? Avem toate expert sfaturi pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru cursa de mare și de a ajunge la liniile de început și de sfârșit senzație de încredere. Vă vom arăta cum să:

 • Alege hainele potrivite și uneltele : De la alegerea celor mai bune pantofi de funcționare și sutiene de sport pentru a ști ce să poarte în orice temperatură sau de vreme, uita – te la acest ghid pentru haine care rulează-începător prietenos și unelte pentru a vă ajuta să arate bine și se simt chiar mai bine.
 • Găsiți și înregistrați pentru 5K dvs : Înscrierea pentru cursa în avans vă oferă mai mult stimulent pentru a instrui și stabilește o așteptare pe care le va planifica pentru cursa în consecință. Utilizați aceste sfaturi pentru a localiza o 5K în zona dumneavoastră.
 • Alegeți un plan de formare care vă motivează : Sunt atât de multe programe de formare 5K copleșitoare disponibile. Vă vom ajuta să construiți un program simplificat și să învețe cum să includă puterea de formare, care se întinde, și cu atât mai mult să stați- un prejudiciu liber.
 • Setați un obiectiv adecvat : O 5K poate dura cât mai puțin de 15 sau 20 de minute pentru alergători rapid și la fel de mult ca o oră pentru pietoni. Pentru că există o gamă largă de abilități, este important să se țină cont de faptul că sunteți doar în competiție cu tine. Pentru prima 5K, vă recomandăm să setați un obiectiv pentru a face cel mai bun, pentru a evita leziunile și să se distreze.
 • Răspundeți la întrebările cele mai frecvente : Este normal să aibă o tona de întrebări atunci când se iau de pe provocarea unei curse 5K. Le vom răspunde la toate, chiar și cele care se pot simți prea jenant pentru a cere!
 • Evitați emoții înainte de cursă : Pentru a ajuta la nervozitate calm inainte de cursa, consultați sfaturile noastre preferate ziua cursei , astfel încât să axați doar pe ceea ce este cel mai important, se bucură – te prin toate mile.

Pe măsură ce se pregătească pentru ziua cursei, puteți utiliza calculatorul nostru ritmul pentru a urmări timpii și sărbători îmbunătățirea ta constantă.

Gând final

Setând obiectivul de a rula o cursa 5K este un prim pas interesant, dar poate de multe ori simt de intimidare pentru noi alergători. Suntem aici pentru a te ajuta cu cele mai bune sfaturi și sfaturi care va vor face pe deplin pregătit să-și asume provocarea și asigurați-vă că rulați 3.1 mile sănătos și fericit în ziua cursei.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.