Pet nasvetov za obvladovanje Meal PREP

Posted on

Pet nasvetov za obvladovanje Meal PREP

Ker ustrezno pripravo, je eden od temeljev zdrave prehrane

Če prvič menite o tem, kaj boš jedel za večerjo, ko stopiš v vratih po delu, je verjetnost za izdelavo zdrave izbire niso v vašo korist. Ko je pripravljen obrok ali takeaway na voljo najhitrejša in najlažja možnost, potem je to možnost, ki jo bo verjetno trajalo.

Na srečo obstaja boljši način, in to ni tista, ki vključuje kuhanje iz nič, vsak večer. Prepping več obrokov vnaprej, vsak teden vas postavi na hitri poti k zdravi prehrani, saj uživanje teh jedi, nato pa postane tako enostavno kot pripravljen obrok, hitreje kot takeaway, ter zdravo in cenejši od obeh.

Prvič na obrok prep? Tukaj je, kako začeti.

1. Zemljevid svoj teden

Preden dvignete lopatico v jezi, da je treba preveriti svoj urnik, da vidite, koliko noči so, ko vas bo morda tesen mesto prišel večerjo. Lahko bi imeli več prostih večerih za kuhanje, kot si mislite, in nima smisla prepping široko paleto jedi le, da jih ne jedo. Na tej točki boste morali tudi odločiti, če ste le prepping večerje, ali če želite kosila preveč. Ko imate grobo število obrokov v mislih, da je čas, da zadeti kuhinjo.

2. Block Knjiga redno vikend Slot

Nedelja je primetime za obrok prep. To je, ko večina od nas ima več mrtvega časa in če ste osvojili osnove v kuhinji lahko enostavno kuhati dovolj v nedeljo za en teden. Cook vse meso srednje redke, tako da, ko ga segrejete v mikrovalovni pečici bo dober okus, ne da bi suh ali gumijaste. Pečena cel pladenj zelenjava – sladki krompir, squash in brokoli, so vsi dobri kandidati – in jih nato razdelili v tesno zaprtih vrečah. Pustite dovolj v hladilnik za ponedeljek in torek, in kraj ostalo v zamrzovalniku. Vsak dan, premakniti del v hladilniku, tako da je pripravljena za naslednji dan.

3. Razmislite Vaš Meni

Nekateri obroki bolje čez nekaj dni v hladilniku okus, drugi pa se bodo izsuši in izgubi ves okus, ki ga takrat, ko pride, da jih jedo. Kot splošno pravilo, omaka težkih jedi, kot strojar, chilis, juhe in enolončnice, so dobra izbira za obrok prep, ker so postali bolj in bolj okusno z vsakim dnem v hladilniku. Do točke, seveda. In ko govorimo o katerih …

4. Ne pustite Food poseda predolgo

To traja le en dvoboj zastrupitve s hrano, da te res odvrne kdaj jedo ostanke še enkrat, tako da je smiselno. Dobiti hrano v hladilniku hitro po kuhanju – v dveh urah – in praviloma jesti v dveh dneh. Vedno se lahko obrnejo na zamrzovalnik za dolgoročno skladiščenje, vendar poskrbite, da boste shranili pravilno velikost porcije, ker se morate izogibati pogrevanje zamrznjene hrane več kot enkrat.

5. zaloge na Storage Solutions

Privoščite si paleto različno velikih in oblikovanih posodah, da se zagotovi, da imate kar morate dodeliti dele in celo razdelili hrano v enem zabojniku, če ne želite, da pomešali. Najbolj priročno posode bo varen za mikrovalovno pečico, zamrzovalnik in pomivalni stroj. In vodotesna, seveda.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.