Nasveti za tek Prva 5K Race

Posted on

Nasveti za tek Prva 5K Race

Teče svoj prvi 5K je zanimiv cilj za blagovno znamko nove tekače, ali tisti, ki še nikoli kohezijo ravnanja linijo dirki. 5K dirka je dolga 5 kilometrov (ali 3,1 milj) in priljubljena razdalja prvih delovnim časom. To je odličen način, da pridejo v formo in se zabavati med vadbo.

Tudi če ne boste sami menijo tekač (a), lahko skoraj vsakdo je pripravljen teči 5K, ki se začne počasi, učenje osnov, in po pametne načrt usposabljanja.

Razlogi, da se prijavite za 5K Race

Če imate občutek, živčni in neodločni o teče dirko, niste edini. Bolj izkušeni tekači živčen za velike dirke preveč, ampak veliko novih tekačev skrbi oni “prepočasi teči dirko”, ali da bodo prišli v last ali ne bi mogli dokončati sploh. Soočanje svoje strahove in njihovo premagovanje vam bo dala velik zagon zaupanja kot tekač. To je lahko tudi navdih, da postavimo nove cilje glede kondicije ali pa na izzive na drugih področjih svojega življenja.

Tekaški skupnost je neverjetno podpira skupina ljudi, in je verjetno, da boste počutili sami na dirki, ne glede na to, kakšne so vaše hitrosti ne.

Poleg številnih drugih zdravstvenih koristi tek, tukaj je nekaj drugih priljubljenih razlogov, da se prijavite na dirko:

 • Postati boljši tekač : Pobiranje cilj kot dirko 5K lahko izboljšate svojo učinkovitost kot tekač. Naj te nasvete za pravilno tekočo obliko priročno, ko začnete usposabljanje za veliko dirko.
 • Ostanite odgovorni : Nič ni kot rok, da se seliš! Ob datum dirke obkroženo na koledarju bo pomagal zagnati bolj dosledno in se tam na dni, ki jih preprosto ne počutijo kot teče.
 • Držijo urnika : Če ste tip osebe, ki ima rad, da sledijo poseben urnik, boste ljubezen usposabljanje za dirko. Mi vam lahko pomaga najti načrt usposabljanja, ki je prilega v vaše življenje, tudi če mislite, da nimate časa za usposabljanje.
 • Poišči skupnost : nisem ljubitelj teče na svoje? Dirke so odličen način za povezovanje z drugimi tekači na vašem območju-in spoznali več dogodkov, skupina deluje, in klubih, kjer živijo. Ali pa, če že imate nekaj teče prijatelje, našli dirko lahko vsi prevzeti skupaj!
 • Podprite dober razlog : Veliko naprej proti korist dobrodelnih organizacij in koristnih vzrokov in so tako za tekače, da nazaj. Tek za vzrok lahko vaše naprej proti še bolj smiselna in izpolnjujoče.
 • Brezplačni stvari : Iz post-rasa banane in prigrizki na finisher majice in medalje, to je lepo, da bi dobili malo nagrado in priznanje za vaš trud. Daj, pokažejo, da je zmago s svojo dirko Zamotek.
 • Ponosni nase : Prehod ciljno črto svoje prve dirke bo nekaj, kar si boste zapomnili za dolgo časa. In izboljšanje PR (osebni rekord ali svoj osebni najboljši čas), je cilj, da se lahko še naprej ostati z vami kot tekač. Vendar je treba opozoriti, lahko ti občutki dosežek in navdušenje je bilo zelo addicting.

Nasveti za Getting Started

Pripravljen za Zapertlati? Imamo vse strokovne nasvete, ki vam pomaga pripraviti za veliko dirko in doseči začetno in končno linije slabost s samozavestni. Pokazali vam bomo, kako:

 • Izbrati pravo obleko in opremo : Z izbiro najboljših čevljev vožnjo in športne modrčke, da vedo, kaj nositi v vsakem temperaturi in vremenu, poglej na ta vodnik za-začetnike teče oblačil in orodja, ki vam pomaga videti dobro in se počutim še bolje.
 • Poišči in se prijaviti za 5K : Prijava za dirko v naprej vam daje več spodbude za usposabljanje in določa pričakovanje, da jih bo v skladu s tem načrt za dirko. Uporabite te namige za iskanje 5K na vašem območju.
 • Izberite načrt usposabljanja, ki vas motivira : Ni na voljo toliko razsežnih programi usposabljanja 5K. Pomagali vam bomo zgraditi poenostavljen program in se naučite, kako vključiti trening za moč, raztezanje, in še več, tako da ostanejo brez poškodb.
 • Nastavite ustrezen cilj : a 5K lahko traja tako malo, kot 15 ali 20 minut za hitro tekačev in toliko, kot eno uro za sprehajalce. Zato, ker je tako širok spekter sposobnosti, je pomembno, da ne pozabite, da ste samo tekmujejo sami. Za svoj prvi 5K, priporočamo, da nastavite cilj, da naredi svoje najboljše, bi se izognili poškodbam in se zabava.
 • Odgovorili na vaša najpogostejša vprašanja : To je normalno, da imajo tono vprašanj, pri čemer na izziv dirke 5K. Mi jih bomo odgovorili na vse, tudi tiste, ki se počutijo preveč nerodno vprašati!
 • Izogibajte se pred dirko nervoza : Da bi mirno živčnost pred dirko, si oglejte naše najljubše nasvete dirka dan, tako da ste osredotočeni le na tisto, kar je najbolj pomembno, uživaš skozi vse milj.

Kot ste pripravili za dan dirke, lahko uporabite naš tempo kalkulator, da bi spremljali vaše čase in praznovanje svoje stalno izboljševanje.

Končna misel

Nastavitev cilj teči dirko 5K je razburljiv prvi korak, vendar lahko pogosto čutijo zastrašujoče za nove tekače. Mi smo tukaj, da vam pomaga ven z najboljšo nasvetov in nasvetov, ki bodo dobili boste popolnoma pripravljeni sprejeti izziv in se prepričajte, da teče 3,1 zdravih in veselih kilometrov na dan dirke.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.