Mikä on terve paino?

Posted on

Mikä on terve paino?

On jotain lähellä pakkomielle noin paino nykyään. Osa siitä ohjaa huolestuttavaa uutisotsikoita, jotka sanovat lähes kaksi kolmasosaa aikuisista on ylipainoisia. Osa siitä on epäilemättä seurausta jatkuvana virtana kuvia kauniista elinten näemme päivittäin kaikkiin medioihin.

Silti se ei ole välttämättä huono asia myöskään. Jos kaksi kolmasosaa meistä ovat ylipainoisia, se ei voi satuttaa enemmistön karistanut muutaman kilon. Mutta kuten kaikki pakkomielteet, se voi mennä liian pitkälle. Ja koska  valmentaja  on kaikki olemisesta asentaja, terveempiä ja onnellisempia, ajattelimme sen sijaan keskittyä huomauttaa, mitä terveellinen paino todellisuudessa on, niin että kun olet siellä voit keskittyä koskevasta nauttia terveiden elämäntapojen sijaan, hikoilu numero vaa’alle.

Mikä on terve paino?

On olemassa kolme pääasiallista tapaa selvittää, onko olet terve paino, mutta mikään niistä ei ole täydellinen. Siitä huolimatta, jos sinulla on kunnon kahva kaikki kolme, voit tehdä järkeviä puhelun.

1. BMI

Painoindeksi (BMI) on pitkään perustettu go-vaihtoehto kansanterveydelle elimille. BMI on yksinkertainen pisteet perustuu pituus, paino, ikä ja sukupuoli, joka luokittelee sinut yhdessä viidestä suluissa – alipainoinen, normaalipainoinen, ylipainoisia, lihava tai erittäin lihavia.

On joitakin ongelmia käyttäen BMI ainoana indikaattori olitpa terveellinen paino, mutta se on epäilemättä hyödyllinen mittaus, joten on hyvä lähtökohta, kun tarkastellaan, onko oma paino on terve alueella. Suuntaa  Terveet Paino Laskin NHS verkkosivuilla  ja laittaa tiedot saada oma BMI pisteet.

BMI tahansa välillä 18,5 ja 25 pidetään terveellä alueella. Alla 18,5 on alipainoinen, 25-30 on ylipainoisia, 30-40 on lihavia, ja yli 40 on hyvin tai sairaalloisen lihavia.

Tärkein kysymys BMI on, että se ei pidä, mitä paino koostuu – eli rasvaa tai lihas – joten voit luokitella ylipainoinen, kun itse olet lihas-sidottu Adonis. Jos näin on, mutta luultavasti pystyä arvata milloin olitpa kohtuullisessa kunnossa riippumatta siitä, mitä BMI sanoo.

2. Kehon rasvaprosentti

Tilanteen korjaamiseksi ongelman BMI voit mitata kehon rasvaprosentin, mikä tekee selväksi, jos painoa olet kuljettaa johtuu pullistumia hauis tai olut vatsa. Kehon rasvaprosentin voidaan mitata liukumitalla tai älykkään asteikkojen kotona, sillä paljon tarkempi (ja kalliita) mittaus, saat dual-energy X-ray (DEXA) mittaus.

Jos älykkäiden asteikot erityisesti olla tietoisia siitä, että mittaukset voidaan vaihdella villisti aikana jopa vain muutaman minuutin, joten se on parasta aina käyttää näitä asteikkoja tiettyyn aikaan päivästä tunnistaa trendejä kehon rasvaa eikä niinkään huolestuttava yli kertaluonteinen kuva.

Mitä pitää terveen kehon rasvaprosentti vaihtelee iän ja sukupuolen mukaan, ja sinun usein myös erilaisia ​​kiinnikkeitä mitä pidetään normaalina eri paikoissa. NHS ei ole ohjeita kehon rasvaprosentti, osittain siksi, että ihmisten on vaikea mitata itseään, varsinkin verrattuna BMI.

Alla olevassa taulukossa on peräisin  American neuvoston Harjoitus . Siinä ei oteta huomioon ikä (jos olet vanhempi on normaalia olla suurempi kehon rasvaprosentti), mutta sitä voidaan käyttää yleisenä ohjeena, mitä on luokiteltu terveen kehon rasvaprosentin.

  men naiset
olennainen 2-5% 10-13%
hyvin laiha 6-13% 14-20%
Nojata 14-17% 21-25%
normaali 18-22% 26-31%
Ylipainoinen 23-29% 32-39%
Ylipainoinen 30% tai enemmän 40% tai enemmän

3. vyötärö-suhde korkeuteen

On toinenkin helppo tapa mitata olitpa terve paino, joka antaa myös hyvä osoitus siitä, olet kuljettavat liikaa rasvaa. Tämä on vyötärö-suhde korkeuteen (WHtR). Jos tämä on ohi 0,5 olet lisääntynyt riski terveysongelmia.

Mitata WHtR napata narusta ja käyttää sitä mitata korkeutta. Taita naru kahtia ja kietoa vyötärön välissä lantion luun ja alin kylkiluu (älä hengitä sisään). Jos puolittunut merkkijono ei ole tarpeeksi pitkä kiertää vyötärön, sinun suhde on 0,5 ja kaipaa hoitoa.

 

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.