Mi az egészséges testsúly?

Posted on

Mi az egészséges testsúly?

Van valami közel egy rögeszme körül súlya manapság. Néhány azt hajtja nyugtalanító híreket, amely szerint közel kétharmada túlsúlyos felnőtt van. Néhány ez nem kétséges az eredmény a folyamatos a kép gyönyörű testek mindennap látunk minden típusú média.

De ez nem feltétlenül rossz dolog sem. Ha kétharmada bennünket túlsúlyos, akkor nem árt a legtöbb istállót néhány kilót. De mint minden rögeszmék, akkor túl messzire megy. És mivel  Coach  szól, hogy fittebb, egészségesebb és boldogabb, azt hittük, a fókusz inkább rámutatva, milyen az egészséges testsúly valójában, úgy, hogy ha te ott tud koncentrálni egy élvezi az egészséges életmód helyett izzadás a számot a mérleg.

Mi az egészséges testsúly?

Három fő módja határozza meg, hogy Ön az egészséges testsúly, de egyikük sem tökéletes. Igaz, ha van egy tisztességes fogantyú mindhárom, akkor képes lesz arra, hogy egy értelmes hívást.

1. BMI

A testtömeg index (BMI) már régen kimutatták, hogy a go-to opció közegészségügyi szervek. BMI, egyszerű pontszám alapján a magasság, testsúly, életkor és nem szerint, ami aztán osztályozza téged egy öt konzolok – sovány, normál testsúlyú, túlsúlyos, elhízott vagy nagyon elhízott.

Van néhány probléma használatával BMI, mint az egyetlen mutatója, hogy van egy egészséges súlyt, de ez kétségtelenül hasznos mérési, így egy jó kiindulási pont, amikor szeretnének látni, ha a saját súlya az egészséges tartományban. Fej  egészséges testsúly kalkulátor az NHS honlapján  és adja meg adatait, hogy a saját BMI pontszámot.

A BMI között bárhol 18,5 és 25 tekinthető az egészséges tartományban. Az alábbiakban 18,5 alulsúlyozzuk, 25-30 túlsúlyos, 30-40 elhízott és fölött 40 nagyon vagy kórosan elhízott.

A fő probléma az, hogy a BMI nem veszi figyelembe, amit a tömeg alkotja – vagyis zsír vagy izom – így lehet minősíteni túlsúly, ha valóban te egy izmos Adonis. Ha ez a helyzet, de akkor valószínűleg tudja, hogy becslésekbe meg, hogy te a tisztességes formája, függetlenül attól, hogy mi a BMI mondja.

2. testzsírszázalék

Ennek ellensúlyozására a kérdést BMI akkor is mérni a testzsír százalék, amely egyértelművé fogja tenni, ha a súly cipelsz köszönhető duzzadó bicepsz vagy sör hasa. Testzsírszázalék mérhető körző vagy intelligens mérlegek otthon vagy, a sokkal pontosabb (és drága) mérés, akkor kap egy kettős energiájú röntgensugár (DEXA) mérésére.

Ha használ smart mérlegek különösen tudatában kell lennie, hogy a mérések változhat vadul során akár csak néhány percre, így a legjobb, hogy mindig használja ezeket mérleg egy adott napszakban trendek azonosítására a testzsír mellett, és nem aggasztó át egyszeri figura.

Mi tekinthető az egészséges testzsírszázalék változik életkora, neme, és akkor is gyakran találni a különböző konzolok, mi tekinthető normális különböző helyeken. Az NHS nem rendelkezik iránymutatások testzsírszázalék, részben azért, mert nehéz, hogy az emberek pontosan mérni magukat, különösen, ha összehasonlítjuk a BMI.

Az alábbi táblázat származik  amerikai Tanács gyakorlat . Nem veszi figyelembe az életkor (ha idősebb ez normális, hogy egy magasabb testzsír százalék), de lehet használni, mint egy általános útmutató, hogy mi minősíthető az egészséges testzsír százalékot.

  Férfiak Nők
Alapvető 2-5% 10-13%
nagyon sovány 6-13% 14-20%
Sovány 14-17% 21-25%
Normál 18-22% 26-31%
Túlsúly 23-29% 32-39%
Elhízott 30% vagy több, 40% vagy több,

3. Derék-magasság aránya

Van egy másik egyszerű módja annak mérésére, hogy Ön egy egészséges súlyt is ad egy jól jelzi, hogy van könyv túl sok zsírt. Ez a derék-magasság aránya (WHtR). Ha ez a 0,5 van, nagyobb a kockázata az egészségügyi problémák.

Mérni a WHtR megragad egy madzagot, és ez alapján az intézkedés a magasság. Ezután hajtsuk a húr felét, és tekerd körbe a derekát, félúton a csípőcsont és a legalacsonyabb borda (nem lélegezni). Ha a felezett húr nem elég hosszú, hogy menjen a dereka köré, a mutató több mint 0,5 és szüksége van némi figyelmet.

 

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.