Izračuna pravilno velikosti porcij za hujšanje

Posted on

Izračuna pravilno velikosti porcij za hujšanje
Razumevanje prave velikosti porcije, za vas je to potrebno za ohranjanje zdrave telesne teže in ključna sestavina vsakega uspešnega hujšanja program.

Preprosta resnica je, da je bilo veliko dober poskus hujšanje spodkopati našo težnjo dodati “samo teensy malo več”, če kaj izgleda dobro, saj meni, da niti ni pomembno, ali pa, da bomo lahko nekako nadoknaditi razliko drugje.

Ne glede na vrsto prehrane, ste na, ki označuje pravo velikost porcije vam omogoča, da natančno vedo, koliko kalorij, ogljikovih hidratov, natrij, ali maščobe, ki jo porabijo. To je temelj za izgradnjo dobre prehranjevalne navade, povečanje vaše možnosti, ne samo hujšanje, ampak ohranjanje it off.

Del Velikost vs. porcijo

Veliko težav, povezanih z velikostjo odsek debla od napačnih predstav o tem, kaj izraz pravzaprav pomeni. Na primer, če uporabljate oznako za Hranilna vrednost na živila, ki naj usmerja svojo velikost porcije, ste morda že sami vzpostavitvi za napake.

Kaj boste našli na etiketi je velikost porcija , standard, ki ga je ameriška administracija za hrano in zdravila (FDA) za opis ” na količino hrane, ki se običajno porabi v enem sedel za to hrano .” To je preprosto uporablja kot referenčna točka za opis količino hrane glede na prehranske informacije prikazano.

Velikost del je količina določenega živila, ki jih dejansko uživajo. Pogosto je večja ali manjša od velikosti služijo na oznaki hranilne vrednosti. Če se zamenjuje porcijo z velikostjo obrok, bo vnos kalorij šteje verjetno daleč in lahko ogrozijo svoje cilje, izguba teže.

Recimo, na primer, da si redno prigrizek na nizkokalorično mikrovalovna pokovko. Servirni velikosti po nalepki Hranilna vrednost je 3 skodelice. Obstajata dve obrokov v vsaki polni velikosti vrečko. Če jeste celo vrečko, vaša velikost obroka je 6 skodelic-podvojili služijo in dvojne vrednosti prehranske.

Podobno je priporočeni služi velikost grozdje 1 skodelica ali približno 16 grozdje. Razen če šteješ iz grozdja, lahko to “nizkokalorično” hrane povečati vnos ogljikovih hidratov tudi izven vašega namenjen dnevne omejitve.

To velja tudi v zvezi z nekaterimi prehrane aplikacije, ki se opirajo svoje izračune na FDA služijo velikosti. Razen če imate referenčne vrednosti in da bodo ustrezne prilagoditve-vnosno osem grozdja kot pol dela ali 20 grozdja kot 1,25-odsek-aplikacijo le malo koristi za vaše strategije hujšanje.

Računanje velikosti porcij

Ni pravega ali napačnega zneska specifične hrane jesti, če želite shujšati. Pravilno velikosti obroka hrane so deli, ki omogočajo, da se gorivo svoje telo z energijo in hranili in zadovoljni. Vendar pa je končni cilj vsakega načrta hujšanje je, da porabijo manj kalorij, kot jih telo uporablja, da ostanejo na vašo trenutno težo. Morate to storiti, ne da bi sami odvzeli pomembnih hranil, vključno zdravih maščob in ogljikovih hidratov.

Za razliko od porcijo, velikost del se izračuna na podlagi koliko kalorij nameravate porabiti v enem dnevu. Ti bi nato načrtuje svoje menije, ki jih izračuna, koliko določene hrane, ki jo lahko jeste, da ostane znotraj te meje.

Kot na primer, lahko velikosti obroka spreminja, dokler so izpolnjeni prehranske potrebe. Ti cilji so opisane v prehranskih smernicah 2015 do 2020 za Američane , ki jih je ameriško ministrstvo za zdravje in človeške vire izdane.

Če želite ugotoviti svoje prave velikosti obrokov, uporabite kalkulator za hujšanje, da ugotovi, koliko kalorij boste morali dnevno zaužiti, da izgubijo težo. Izračun temelji na vašo starost, spol, višina, trenutni teži, raven aktivnosti, cilj hujšanje, in je namenjen teže datum izgube.

Vaš cilj bi potem strateśka oblikovanja menijev okoli teh prehranskih omejitev, da izberejo ne samo živila, ki jih lahko jeste, ampak koliko lahko jeste. To so vaši velikosti obroka. Pogosto pomaga, da delo z licenco prehrano, ko prvič začnete, da se zagotovi, da je načrt prehrane ne le varno, ampak izpolnjuje vaše dnevne prehranske cilje.

Nasveti za del nadzor

Ko veš, koliko jesti, boste morda morali sprejeti dodatne ukrepe, da se zagotovi velikosti obroka so točni.

  • Uporaba nadzorne jedi obrokov. Za pomoč pri ciljih za izgubo telesne teže, vlagati v sklop del nadzora plošč, ki služijo žlice in kozarcev pijače. Jih je mogoče zlahka najti na spletu ali v večjih veleblagovnice na drobno. Jedi imajo pogosto pametne modele, ki lahko pomagajo voditi ustrezne velikosti obrokov.
  • Ukrep hrano na lestvici. Skozi svojo prehrano (še posebej na začetku), je koristno uporabiti digitalni lestvice tehtati hrano natančno. Drugi načini so na voljo, če je lestvica ni prav.
  • Poskusite manjše krožnike in sklede. Eating pravico iz škatle ali vrečke lahko bi bilo skoraj nemogoče, da se ohrani del velikosti, če nisi pozoren. Namesto, namenjeni delu ven hrane na krožnik ali skledo. Manjše jedi bo vaša hrana videti bolj bistveno.
  • Preštejte svoje začimbe. Ne bi napako razmišljanja kečap ali malo več Humus ni važno, ko gre za velikost porcije. Ukrep ti ven, kot bi kaj drugega. Heaping žlico arašidovega masla, na primer, se lahko na koncu pa dve žlici, podvojitev vnos od 95 kalorij na 190 kalorij.

Končna misel

Nobenega dvoma ni, da je izguba teže zahteva vpogled, pripravo in disciplino. Z vzpostavitvijo dobre navade od začetka, ste bolj verjetno, da bi dosegli svoje cilje, in obdržati težo off za dober brez nepotrebnih stresa in tesnobe.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.