Is Low Testosteron gevaarlijk voor uw gezondheid?

Posted on

Is Low Testosteron gevaarlijk voor uw gezondheid?

Lage testosteron, ook wel bekend als “laag T,” is een veel voorkomende aandoening bij mannen als ze ouder worden. Testosteron niveaus natuurlijk met de leeftijd afneemt. In de jaren ’60, ongeveer 20 procent van de mannen hebben een lage testosteron, volgens de Urologie Care Foundation. Bij de mannen in hun jaren ’70, dat aantal stijgt tot 30 procent. En tegen de tijd dat de mensen hebben hun jaren ’80 bereikt, ongeveer de helft van hen een daling van de testosteronspiegels hebben gehad.

Waarom moeten mannen testosteron

Testosteron is een geslachtshormoon dat wordt geproduceerd in testikels van een man. Wanneer een mannelijke baby zich ontwikkelt, dit hormoon helpt de geslachtsorganen vorm. Tijdens de puberteit, testosteron speelt een belangrijke rol in de fysieke ontwikkeling van jongens in mannen. Het maakt haar groeien op het gezicht, bouwt spieren, en zorgt ervoor dat de stem te verdiepen. Later in het leven, testosteron speelt ook een belangrijke rol in de seksuele functie van een man.

Waarom hebben testosteron daalt?

Afnemende niveaus van testosteron zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Hoe ouder een man wordt, hoe lager zijn testosteronspiegel kan vallen. anders dan veroudering kan ook leiden tot een lage testosteron verschillende oorzaken. Deze omvatten verwondingen aan de testikels, alsmede chemotherapie of bestraling voor de behandeling van kanker in het genitale gebied. Andere oorzaken zijn ziekten van de hypofyse, en geneesmiddelen die deze klier beïnvloeden, zoals steroïden.

Hoe laag testosteron van invloed op uw seksleven

Lage testosteron kan echte en belangrijke gevolgen voor de gezondheid, vooral op een man seksleven. Mannen met een laag testosteron kunnen moeite hebben met het krijgen en behouden van een erectie te hebben. De erecties zij hebben wellicht minder vaak en niet komen zo sterk als voorheen. de wens van een man om seks (libido) hebben ook afneemt als testosteron daalt. Al deze factoren kunnen leiden tot minder frequente seks. Dit kan een reëel effect op partnerrelaties hebben.

Andere effecten van lage testosteron

Met een lage testosteron heeft niet alleen invloed op uw libido en uw vermogen om seks te hebben. Het kan andere symptomen ook. Als u een lage T, kunt u enkele van de volgende symptomen opmerkt:

  • gewichtstoename
  • met minder energie dan je gebruikt om te
  • verhoogde lichaamsvet en verminderde spiermassa
  • depressief voelen
  • moeite met concentreren

gezondheidsproblemen

Een gebrek aan testosteron kan soms langdurige, ernstige effecten op het lichaam. Bij mannen met zeer lage niveaus, kan de botten verzwakken, waardoor mogelijk een aandoening genaamd osteoporose. Osteoporose maakt mensen aanzienlijk meer kans op letsel.

Een studie in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tevens een verband tussen een laag testosteron tot een hoger risico op overlijden door hart-en vaatziekten en andere oorzaken.

Diagnose van lage T

Als u symptomen zoals verminderde zin in seks of erectieproblemen, moet u een arts te raadplegen. De arts kan een bloedonderzoek doen om te helpen bepalen of u een laag testosteron. Omdat testosteron niveaus kunnen stijgen en gedurende de dag vallen, moet u wellicht meer dan een test te hebben. Uw arts kan het bloedonderzoek in de ochtend, dat is wanneer testosteron niveaus zijn hoogste nemen.

Aan behandeld voor lage T

Als uw laag zijn, kunt u worden voorgeschreven testosteron vervangende therapie. De meeste mannen met een laag testosteron wrijf een testosteron gel op hun armen of schouders, volgens de Urologie Care Foundation. Een andere methode is om een ​​schot te krijgen in een spier, of u kunt een patch die langzaam releases testosteron in je bloed te dragen. Er zijn ook pellets die verder gaan onder de huid. Er zijn orale vervangende therapieën als goed, maar deze worden niet aanbevolen voor testosteron vervanging. Mannen met prostaatkanker mag geen testosteron te nemen omdat het de groei van kanker kan voeden.

Weten wanneer je behandeling nodig

In de afgelopen jaren hebben veel farmaceutische bedrijven reclame producten die ontworpen zijn voor de behandeling van “low T.” Tussen 2001 en 2011 begon, is het aantal van de mannen ouder dan 40 jaar met behulp van testosteron therapie verdrievoudigd, volgens een onderzoek brief gepubliceerd in JAMA Internal Medicine . Het is belangrijk om te laten testen als u symptomen van een laag testosteron, zodat u alleen getrakteerd als je echt nodig hebt.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.