Het berekenen van de juiste grootte van de porties voor Weight Loss

Posted on

Het berekenen van de juiste grootte van de porties voor Weight Loss
Inzicht in de juiste portiegrootte voor u is noodzakelijk voor het behoud van een gezond gewicht en een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle gewichtsverlies programma.

De eenvoudige waarheid is dat veel een goede gewichtsverlies poging is ondermijnd door onze neiging om toe te voegen “maar een piepklein beetje meer” als er iets ziet er goed uit, in de overtuiging dat het ofwel niet uitmaakt of die kunnen we een of andere manier het verschil elders.

Ongeacht de aard van de voeding die u op, het identificeren van de juiste portiegrootte stelt u in staat om precies te weten hoeveel calorieën, koolhydraten, natrium, of vetten u verbruikt. Het is de hoeksteen voor het opbouwen van goede eetgewoonten, het verhogen van uw kansen op het niet alleen om gewicht te verliezen, maar houden het uit.

Portiegrootte vs. Portie

Veel van de problemen in verband met portiegrootte voort uit misvattingen over wat de term eigenlijk betekent. Bijvoorbeeld, als je de Nutrition Facts label te gebruiken op een voedingsproduct om uw portiegrootte te richten, die u misschien al worden instelling zelf voor fouten.

Wat er op het etiket vindt is de portie , een norm die door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in te stellen om te beschrijven ” de hoeveelheid voedsel die gewoonlijk worden geconsumeerd in een vergadering voor dat voedsel .” Het wordt alleen gebruikt als referentiepunt om de hoeveelheid voedsel te beschrijven ten opzichte van de voedingsinformatie weergegeven.

Portiegrootte is de hoeveelheid van een bepaald levensmiddel dat u daadwerkelijk eet. Het is vaak groter of kleiner dan het bedienend grootte op de voeding label. Als u verwarren portie met portiegrootte, zal uw calorietellingen waarschijnlijk ver weg zijn en kan uw gewichtsverlies doelen te ondermijnen.

Laten we zeggen, bijvoorbeeld dat je regelmatig snack op low-calorie magnetron popcorn. Een portie volgens de Nutrition Facts label 3 kopjes. Er zijn twee porties in elk full-size zak. Als je de hele zak eten, uw portiegrootte is 6 kopjes-double het bedienend grootte en het dubbele van de voedingswaarde.

Ook de aanbevolen portie druiven 1 kopje of ongeveer 16 druiven. Tenzij je tellen de druiven, kan deze “low-calorie” food verhogen van uw inname van koolhydraten tot ver buiten uw beoogde dagelijkse limiet.

Dit geldt zelfs met betrekking tot bepaalde dieet apps die hun berekeningen op FDA porties baseren. Tenzij je de referentiewaarden en maak de nodige aanpassingen-invoeren van acht druiven als een halve portie of 20 druiven als een 1,25-gedeelte-de app zal van weinig nut zijn om uw strategie voor gewichtsverlies.

Het berekenen portiegroottes

Er is geen juiste of verkeerde hoeveelheid specifieke voedsel te eten als je wilt afvallen. De juiste grootte van de porties voedsel zijn de porties die u in staat om uw lichaam brandstof met energie en voedingsstoffen en bent u tevreden. Echter, het uiteindelijke doel van een gewichtsverlies plan is om minder calorieën verbruiken dan je lichaam gebruikt op uw huidige gewicht te blijven. Je moet doen zonder jezelf ontnemen van belangrijke voedingsstoffen, met inbegrip van gezonde vetten en koolhydraten.

In tegenstelling tot de portiegrootte, is de portiegrootte berekend op basis van hoeveel calorieën je van plan bent om te consumeren in een dag. U zou dan uw menu’s te plannen door het berekenen hoeveel van een bepaald voedsel dat je kunt eten binnen die grens te blijven.

Als zodanig kan portiegroottes zolang nutritionele behoeften wordt voldaan variëren. Deze doelstellingen zijn uiteengezet in het 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans uitgegeven door het Amerikaanse Department of Health and Human Services.

Om uw juiste grootte van de porties te bepalen, gebruik dan een gewichtsverlies calculator om te bepalen hoeveel calorieën je nodig hebt om elke dag consumeren om gewicht te verliezen. De berekening is gebaseerd op uw leeftijd, geslacht, lengte, huidige gewicht, activiteitenniveau, gewichtsverlies doel, en het beoogde gewichtsverlies date.

Uw doel zou dan zijn om het ontwerp menu’s strategisch rond deze dieet beperkingen, het selecteren van niet alleen het voedsel dat je kunt eten, maar hoeveel je kunt eten. Dat zijn uw grootte van de porties. Vaak helpt het om te werken met een licentie voedingsdeskundige bij de eerste start om ervoor te zorgen dat het dieet plan is niet alleen veilig, maar voldoet aan uw dagelijkse voedingsbehoeften doelen.

Tips voor de controle over de porties

Als je eenmaal weet hoe veel te eten, kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen om te zorgen voor de portiegroottes zijn nauwkeurig.

  • Gebruik controle over de porties gerechten. Om te helpen bij uw gewichtsverlies doel, te investeren in een reeks van portie-controle platen, opscheplepels en drank glazen. Ze kunnen gemakkelijk online of bij grotere detailhandel warenhuizen te vinden. De gerechten hebben vaak slim ontwerpen die kunnen helpen begeleiden de juiste grootte van de porties.
  • Meet voedsel op een schaal. Gedurende uw dieet (maar vooral in het begin), is het nuttig om een digitale weegschaal gebruiken om je voedsel nauwkeurig te wegen. Andere methoden zijn beschikbaar als een schaal is niet handig.
  • Probeer kleinere borden en kommen. Uit eten recht uit een doos of zak kan het bijna onmogelijk te handhaven portiegroottes als je niet op te letten. In plaats daarvan willen verdelen voedsel op een bord of schaal. Kleinere gerechten te maken van uw eten kijken meer substantieel.
  • Tel uw specerijen. Maak niet de fout te denken ketchup of een beetje extra hummus is niet van belang als het gaat om portiegrootte niet te maken. Meet deze uit zoals je zou iets anders. Een volle eetlepel pindakaas, bijvoorbeeld, kan uiteindelijk worden twee eetlepels, een verdubbeling van uw inname van 95 calorieën tot 190 calorieën.

Final Thought

Er is geen twijfel dat gewichtsverlies vereist inzicht, voorbereiding en discipline. Door de oprichting van goede gewoonten vanaf het begin, heb je meer kans om uw doelen te bereiken en houden van het gewicht af voor goed zonder onnodige stress of angst.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.