Skip to main content

Hány csomagot You kell tennie egy edzés

Hány csomagot You kell tennie egy edzés

Már tudom, hogy mikor szüntesse meg súlyokat, kéne csinálni egy bizonyos számú készletek, de mit jelent ez? Nézzük többet megtudni súly képzés készletek.

A meghatározás a Set Fitness terminológia

Egy sor egy csoportját írja le az ismétlések végzett különböző gyakorlatokat. Például, ha keres egy alap erős edzés, akkor lehet, hogy valami ilyesmit: „3×10”, mondjuk, egy láda erôkifejtés.

Ez azt jelenti, meg kell tennie a három sorozat 10 ismétlés. Emelje nehéz elegendő súlyt, hogy csak akkor lehet csinálni 10 ismétlést. Aztán pihenni, és ismételjük meg még kétszer.

Hány csomagot kell tennie egy edzés?

Általában az átlagos fejt csinál 1-3 szett minden gyakorlat, bár van némi vita arról, hogy az egyik sor váltja ki ugyanazt az eredményt, mint több-set képzés.

De mi van, ha a fejlettebb? Vagy mi van, ha van konkrét célok? Itt egy általános diagram segítségével kitalálni, hogy hány ismétlést és sorozatot, hogy ne a célok alapján:

Fitness célokszettekismétléspihenő időIntenzitás
Általános Fitness1-2 szett8-15 ismétléssel30-90 másodpercKülönböző intenzitású
Kitartás3-4 szett15+ ismétlésAkár 30 másodperc50-65% 1 RM
Izomtömeg3-6 szett6-12 ismétléssel30-90 másodperc70-80% 1 RM
Izomerő2-3 készletekAkár 6 ismétlés2-5 perc80-90% 1 RM
Teljesítmény: 1 Lift3-5 szett1-2 ismétléssel2-5 perc90% + 1 RM

Hogyan használjuk szettek elérni a fogyás céljait

Szóval, hány csomagot kell tennie, ha azt szeretnénk, hogy lefogy? Fogyás, próbálja magában néhány a következő technikák az edzést:

  • Köredzés: A köredzés, te minden gyakorlatot, egymás után pihenés nélkül. Ez lehetővé teszi, hogy az izomépítés, miközben a pulzusszám emelkedett, ami segíthet több kalóriát éget alatt és edzés után.
  • Supersets: A supersetting, választhat két gyakorlat ugyanarra izomcsoport, és nem őket egymás után. Ez növeli az intenzitást, amely segít több kalóriát éget. Próbáld meg egy teljes test edzést felülbírálja valamit, ami valóban kihívást jelent.
  • Tri-szettek: Like supersets ez során három gyakorlatok azonos vagy ellentétes izomcsoportok egyik a másik után, szünet nélkül a kettő között. Ismét, ez egy nagyszerű módja annak, hogy építsenek nagyobb intenzitással és több kalóriát éget az edzés során.
  • Piramis képzés: Az ilyen típusú képzés, akkor építeni mindegyik, súlyának növelése, és csökken az ismétlést úgy, hogy valóban célba azokat izomrostok és a legtöbbet hozza ki minden rep. Próbáljon egy felsőtest piramis edzést.
  • Tabata Erősítőtraininghez: Ez egyfajta nagy intenzitású köredzés, amely megtartja a pulzusszám emelkedett még, mint a hagyományos köredzés, 20 másodperces időközönként munkát, majd 10 másodperc pihenés, megismételve, hogy 4 percig. Ez nem hangzik túl soknak, de ez kemény.

You may also like