Fem tips for å mestre Meal Prep

Posted on

Fem tips for å mestre Meal Prep

Fordi skikkelig forberedelse er en av hjørnesteinene i et sunt kosthold

Hvis det første gang du tenker på hva du skal spise til middag er når du går inn døren etter jobb, oddsen for å lage et sunt valg ikke er i din favør. Når en klar måltid eller en takeaway er den raskeste og enkleste alternativet tilgjengelig, så det er det alternativet du vil sannsynligvis ta.

Heldigvis er det en bedre måte, og det er ikke en som involverer mat fra grunnen hver kveld. Prepping flere måltider på forhånd hver uke setter deg på rask vei til et sunt kosthold, fordi spise disse måltidene blir da så enkelt som en klar måltid, raskere enn en takeaway, og sunnere og billigere enn begge.

Ny på måltid prep? Her ser du hvordan du kommer i gang.

1. kartlegge din uke

Før du løfter en slikkepott i sinne, er det verdt å sjekke timeplanen din for å se hvor mange netter det er når du kan være et stramt spot kommer dinnertime. Du kan ha flere frie kvelder for matlaging enn du tror, ​​og det er ingen vits prepping et stort utvalg av måltider bare for å aldri spise dem. På dette punktet må du også bestemme om du bare prepping middager, eller hvis du ønsker lunsjer også. Når du har en grov antall måltider i tankene, er det på tide å treffe på kjøkkenet.

2. Block Book en vanlig helg Slot

Søndag er primetime for måltid prep. Det er da de fleste av oss har mer dødtid, og hvis du mestrer det grunnleggende på kjøkkenet kan du enkelt lage nok på søndag for uken. Stek alt kjøtt middels sjeldne, så når du varme den opp i mikrobølgeovn vil det smake godt uten å være tørr eller gummiaktig. Steke en hel skuff grønnsaker – søtpoteter, squash og brokkoli er alle gode kandidater – og deretter dele dem inn i tett poser. La det være nok i kjøleskapet for mandag og tirsdag, og legg resten i fryseren. Hver dag, flytte en del inn i kjøleskapet slik at den er klar for neste dag.

3. Vurdere Din Meny

Noen måltider smake bedre etter noen dager i kjøleskapet, men andre vil tørke ut og miste all smaken av den tiden det gjelder å spise dem. Som en generell regel, saus-tung retter som karriretter, chilis, supper og stuinger er et godt alternativ for måltid prep, fordi de blir mer og mer deilig med hver dag i kjøleskapet. Opp til et punkt, selvfølgelig. Og snakker om som …

4. Ikke la mat sitter rundt for lenge

Det tar bare ett anfall av matforgiftning å virkelig sette deg av stadig spiser rester igjen, så vær fornuftig. Får mat i kjøleskapet raskt etter koking – innen to timer – og som en generell regel spise det i løpet av to dager. Du kan alltid slå til fryseren for langtidslagring, men sørg for at du lagrer den riktig porsjonsstørrelsen fordi du bør unngå oppvarming frossen mat mer enn én gang.

5. Aksje opp på lagringsløsninger

Unn deg et utvalg av forskjellig størrelse og form beholdere for å sikre at du har det du trenger for å fordele deler og selv dele opp maten innen en container hvis du ikke vil det bli blandet sammen. Den mest praktiske beholdere vil være trygt for mikrobølgeovn, fryser og oppvaskmaskin. Og lekkasjesikker, selvsagt.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.