Fem tip til Mastering måltid prep

Posted on

Fem tip til Mastering måltid prep

Fordi ordentlig forberedelse er en af ​​hjørnestenene i en sund kost

Hvis det første gang du tænke over, hvad du kommer til at spise til middag, er, når man træder ind af døren efter arbejde, odds for at lave et sundt valg er ikke i din favør. Når en færdigret eller en takeaway er den hurtigste og nemmeste løsning til rådighed, så er den mulighed, du skal nok tage.

Heldigvis er der en bedre måde, og det er ikke en, der involverer madlavning fra bunden hver eneste nat. Prepping flere måltider på forhånd hver uge sætter dig på den hurtige vej til en sund kost, fordi spise disse måltider bliver da så let som en færdigret, hurtigere end en takeaway, og sundere og billigere end både.

Ny på måltid prep? Her er hvordan man kommer i gang.

1. kortlægge din uge

Før du løfter en spatel i vrede, er det værd at tjekke din tidsplan for at se, hvor mange nætter der er, når du kan være en stram stedet kommer spisetid. Du kunne have flere frie aftener til madlavning, end du tror, ​​og der er ingen mening prepping en bred vifte af måltider kun at aldrig spise dem. På dette tidspunkt vil du også nødt til at beslutte, om du kun prepping middage, eller hvis du ønsker frokoster også. Når du har et groft antal måltider i tankerne, er det tid at ramme køkkenet.

2. Blok Book en regelmæssig Weekend Slot

Søndag er primetime for måltid prep. Det er, når de fleste af os har mere dødtid, og hvis du har styr på det grundlæggende i køkkenet kan du nemt tilberede nok på søndag for ugen. Kog alle kød medium-sjældne, så når du varme det op i mikrobølgeovn det vil smage godt uden at være tør eller gummiagtig. Steg en hel bakke med grøntsager – søde kartofler, squash og broccoli er alle gode kandidater – og så opdele dem i forseglelige poser. Lad nok i køleskabet i mandag og tirsdag, og placer resten i fryseren. Hver dag, flytte en del ind i køleskabet, så den er klar til næste dag.

3. Overvej din menu

Nogle måltider smager bedre efter et par dage i køleskabet, men andre vil tørre ud og miste al smag af den tid, det kommer til at spise dem. Som en generel regel, sauce-tunge retter som curries, chilis, supper og gryderetter er en god mulighed for måltid prep, fordi de bliver mere og mere lækkert med hver dag i køleskabet. Op til et punkt, selvfølgelig. Og vi taler om som …

4. Lad ikke fødevarer sidder rundt i for lang tid

Det tager kun et bout af fødevareforgiftning til virkelig udsætte du nogensinde spise rester igen, så være fornuftigt. Få maden i køleskabet hurtigt efter kogning – inden for to timer – og som hovedregel spise det inden for to dage. Du kan altid henvende sig til fryseren i længere tids opbevaring, men sørg for at gemme den korrekte del størrelse, fordi du bør undgå genopvarmning frosne fødevarer mere end én gang.

5. bestanden op på Storage Solutions

Forkæl dig selv med en række forskellig størrelse og formede beholdere for at sikre, du har, hvad du behøver for at allokere dele og endda opdele fødevarer inden en beholder, hvis du ikke vil have det bliver blandet op. Den mest bekvemme containere vil være sikkert for mikrobølgeovnen, fryser og opvaskemaskine. Og lækagesikker, naturligvis.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.