Este scazut de testosteron periculoase pentru sănătatea ta?

Posted on

Este scazut de testosteron periculoase pentru sănătatea ta?

testosteron scazut, de asemenea, cunoscut sub numele de „T scăzut“, este o conditie comuna la barbati pe măsură ce îmbătrânesc. Nivelul de testosteron declin natural odata cu varsta. În ’60 lor, aproximativ 20 la suta dintre barbati au scazut de testosteron, in functie de Fundatia Urologie Care. Printre barbati in 70 de ani, acest număr se ridică la 30 la sută. Și când oamenii au ajuns la 80 de ani, aproximativ jumatate dintre ei au avut o scădere a nivelului de testosteron.

De ce barbatii au nevoie de testosteron

Testosteronul este un hormon sexual, care este produs în testiculele unui om. Atunci când un copil de sex masculin este în curs de dezvoltare, acest hormon ajută la forma organele sexuale. În timpul pubertății, testosteronul joacă un rol-cheie în dezvoltarea fizică a băieților în oameni. Se face părul să crească pe fata, construiește mușchii, și provoacă vocea pentru a aprofunda. Mai târziu în viață, testosteronul joacă, de asemenea, un rol important în funcția sexuală unui om.

De ce picătură nivelurile de testosteron?

scăderea nivelurilor de testosteron sunt o parte naturala a procesului de imbatranire. Mai in varsta un om devine, de jos nivelurile de testosteron poate scadea. Mai multe cauze, altele decât cele de imbatranire poate duce, de asemenea, la nivel scazut de testosteron. Acestea includ leziuni la testicule precum chimioterapie sau radioterapie pentru tratarea cancerului în zona genitală. Alte cauze includ boli ale glandei pituitare, și medicamente care afectează această glandă, cum ar fi steroizi.

Cât de redus impactul viata sexuala testosteron

testosteron scăzut poate avea efecte reale și importante de sănătate, mai ales pe viata sexuala unui om. Barbatii cu testosteron scazut pot avea probleme cu obținerea și menținerea erecției. Erectii ei au să vină mai rar și nu la fel de puternic ca înainte. Dorința unui om de a face sex (libidou), de asemenea, scade sub forma de picaturi de testosteron. Toți acești factori pot duce la sex mai puțin frecvente. Acest lucru poate avea un efect real asupra relațiilor de parteneriat.

Alte efecte de testosteron scazut

Având testosteron scăzut afectează nu numai unitatea de sex și de capacitatea de a face sex. Aceasta poate provoca alte simptome, de asemenea. Dacă aveți T scăzut, este posibil să observați unele dintre următoarele simptome:

  • creștere în greutate
  • având mai puțină energie decât ați folosit pentru a
  • a crescut de grasime corporala si masa musculara redusa
  • senzație de deprimat
  • probleme de concentrare

Probleme de sănătate

Lipsa de testosteron poate avea, uneori, pe termen lung, efecte grave asupra organismului. La barbatii cu niveluri foarte scăzute, oasele pot deveni slab, ar putea provoca o boala numita osteoporoza. Osteoporoza face ca oamenii considerabil mai predispuse la prejudiciu.

Un studiu in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism , de asemenea , legate de testosteron scazut la un risc mai mare de deces de boli de inima si alte cauze.

T scăzut Diagnosticarea

Dacă aveți simptome cum ar fi probleme de erecție sau apetitului sexual redus, ar trebui să vedeți un medic. Medicul poate face un test de sange pentru a ajuta la a determina dacă au scazut de testosteron. Deoarece nivelurile de testosteron se poate ridica și cădea în timpul zilei, poate fi necesar să aibă mai mult de un test. Medicul dumneavoastră poate lua testul de sânge în dimineața, care este atunci cand nivelul de testosteron sunt cele mai inalte.

Noțiuni de bază tratate pentru low T

În cazul în care nivelurile sunt mici, vă poate fi prescris terapia de substituție cu testosteron. Cei mai multi barbati cu testosteron scazut freca un gel cu testosteron pe brate sau umeri, in conformitate cu Fundatia Urologie Care. O altă metodă este de a obține o lovitură într-un mușchi, sau puteți purta un plasture care eliberează lent testosteron în sânge. Există, de asemenea, pelete care merg sub piele. Există terapii de înlocuire orale, de asemenea, dar acestea nu sunt recomandate pentru înlocuirea testosteronului. Barbatii cu cancer de prostata nu ar trebui sa ia testosteron, deoarece aceasta poate alimenta cresterea cancerului.

Știind când aveți nevoie de tratament

În ultimii ani, multe companii de droguri au început produse de publicitate concepute pentru a trata „T. scăzut“ Între 2001 și 2011, numărul de bărbați de peste 40 de ani , folosind terapia cu testosteron sa triplat, potrivit unei scrisori de cercetare publicat in JAMA Internal Medicine . Este important să se testeze dacă aveți simptome de testosteron scazut , astfel încât să obțineți tratat numai dacă într-adevăr nevoie de ea.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.