Ce este o greutate sanatoasa?

Posted on

Ce este o greutate sanatoasa?

Este ceva mai aproape de o obsesie în jurul valorii de greutate în zilele noastre. O parte din ea este condus de deconcertant titluri de știri care spun aproape doua treimi dintre adulti sunt supraponderali. O parte din ea este, fără îndoială, rezultatul a fluxului constant de imagini ale unor corpuri frumoase pe care le vedem în fiecare zi, în toate tipurile de mass-media.

Cu toate acestea , nu este neapărat un lucru rău , fie. Dacă două treimi dintre noi sunt supraponderali, acesta nu poate face rău pentru majoritatea să -și verse câteva lire. Dar , la fel ca toate obsesiile, se poate merge prea departe. Și , din moment  ce Antrenorul  este totul despre a fi instalator, mai sănătoși și mai fericiți, ne – am gândit să se concentreze asupra subliniind ceea ce o greutate sanatoasa este de fapt, astfel că , odată ce ești acolo vă puteți concentra pe un stil de viață sănătos se bucură de un loc de transpirație numărul de pe cântar.

Ce este o greutate sanatoasa?

Există trei modalități principale pentru a determina dacă este sau nu sunteți o greutate sanatoasa, dar nici unul dintre ele sunt perfecte. Asta a spus, dacă aveți un mâner decent pe toate trei, vei putea efectua un apel sensibil.

1. IMC

Indicele de masa corporala (IMC) a fost mult timp stabilit ca go-to opțiune pentru organismele de sănătate publică. IMC ofera un scor simplu, bazat pe înălțimea, greutatea, vârsta și sexul, care apoi clasifică într-una din cele cinci paranteze – subponderali, greutate normala, supraponderali, obezi sau foarte obezi.

Există unele probleme cu utilizarea IMC ca singurul indicator dacă sunteți o greutate sanatoasa, dar este , fără îndoială , o măsură utilă, deci este un bun punct de plecare atunci când caută pentru a vedea dacă propria greutate este în intervalul sănătos. Cap la  Calculator greutate sanatoasa pe site – ul web NHS  și introduceți detaliile despre dvs. pentru a obține propriul scor IMC.

Un IMC de oriunde între 18,5 și 25 este considerat în intervalul sănătos. Sub 18,5 este subponderala, 25 până la 30 este excesul de greutate, 30 la 40 este obez si peste 40 este foarte sau obezitate morbidă.

Problema principală cu IMC este că nu ia în considerare ceea ce greutatea este format din – adică mușchi sau grăsime – astfel încât să puteți fi clasificate ca excesul de greutate, atunci când de fapt, esti un Adonis legat de mușchi. În cazul în care este cazul, cu toate acestea, veți fi probabil în măsură să hazardez ghicești dacă ești într-o formă decentă, indiferent de ceea ce spune IMC.

2. Procentul de grăsime

Pentru a contracara această problemă cu IMC puteți măsura, de asemenea, procentul de grăsime dvs. organism, ceea ce va face clar dacă greutatea pe care îl transportă se datorează biceps bombate sau o burta de bere. Procentul de grasime pot fi măsurate cu șublere sau scale inteligente la domiciliu sau, pentru o măsurare mult mai precisă (și costisitoare), puteți obține o radiografie absorbțiometria de măsurare (DEXA) cu dublă de energie.

Dacă se utilizează scale inteligente, în special, să fie conștienți de faptul că măsurătorile pot varia salbatic pe parcursul chiar și la doar câteva minute, așa că cel mai bine este să utilizați întotdeauna aceste scale, la un anumit moment al zilei pentru a identifica tendințele de grasime a lungul timpului, mai degrabă decât îngrijorătoare peste o figură one-off.

Ceea ce este considerat un procent sănătos de grăsime corporală variază în funcție de vârstă și sex, și de multe ori veți găsi, de asemenea, între paranteze diferite pentru ceea ce este considerat normal în locuri diferite. NHS nu are linii directoare pentru procentul de grăsime corporală, în parte pentru că este dificil pentru oameni să se măsoare cu precizie, mai ales în comparație cu IMC.

Tabelul de mai jos vine de la  Consiliul American cu privire la exercitarea . Ea nu ia în considerare vârsta (dacă sunteți mai în vârstă este normal să aibă un procent mai mare de grasime corporala), dar poate fi folosit ca un ghid general pentru a vedea ce este clasificat ca fiind un procent de grasime corporala sanatoasa.

  bărbaţi femei
Esenţial 2-5% 10-13%
foarte slabă 6-13% 14-20%
A se sprijini 14-17% 21-25%
Normal 18-22% 26-31%
Excesul de greutate 23-29% 32-39%
obez 30% sau mai mult 40% sau mai mult

3. talie-la-raport între înălțime

Există o altă modalitate ușoară de a măsura dacă sunteți o greutate sanatoasa, care va oferi, de asemenea, un bun indiciu dacă sunteți transportă prea multă grăsime. Acest lucru este dvs. de talie-la-raport între înălțime (WHtR). În cazul în care acest lucru este de peste 0,5 esti la un risc crescut de probleme de sănătate.

Pentru a măsura WHtR dvs. apuca o bucată de sfoară și să-l utilizați pentru a măsura înălțimea dumneavoastră. Apoi, ori șirul în jumătate și înveliți-l în jurul valorii de jumătatea distanței taliei între osul șold și coaste ta cea mai mică (nu inhalează). În cazul în care șirul înjumătățit nu este suficient de lung pentru a merge în jurul taliei, raportul este de peste 0,5 și are nevoie de atenție.

 

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.