Calcularea corectă Dimensiuni pentru porțiunea Pierdere în Greutate

Posted on

Calcularea corectă Dimensiuni pentru porțiunea Pierdere în Greutate
Înțelegerea dimensiunea porției potrivita pentru tine este necesar pentru a menține o greutate sanatoasa si un ingredient cheie pentru orice program de pierdere în greutate de succes.

Adevărul simplu este că mulți o bună tentativă de pierdere în greutate a fost subminată de tendința noastră de a adăuga „doar un pic mai mult teensy“ daca ceva arata bine, crezând că fie nu contează sau că putem face într-un fel în sus diferența în altă parte.

Indiferent de tipul de dieta vă aflați, identificând dimensiunea corectă porțiunea vă permite să știți exact cât de multe calorii, carbohidrati, sodiu, sau grăsimi pe care sunt consumatoare. Este piatra de temelie pentru construirea obiceiuri alimentare bune, crescând șansele de a nu numai de a pierde în greutate, dar menținându-l off.

Porțiune Dimensiune vs Portie

Multe dintre problemele legate de dimensiunea stem parte de concepții greșite despre ceea ce termenul înseamnă de fapt. De exemplu, dacă utilizați eticheta nutritionale pe un produs alimentar pentru a direcționa dimensiunea parte, s-ar putea fi deja setarea personal pentru eroare.

Ce veți găsi pe etichetă este dimensiunea de servire , un set standard de US Food and Drug Administration (FDA) pentru a descrie „ cantitatea de alimente consumate în mod obișnuit într – o singură ședință pentru că produsele alimentare .“ Este pur și simplu utilizat ca punct de referință pentru a descrie cantitatea de alimente în raport cu informațiile nutriționale afișate.

Dimensiunea porției este valoarea unui produs alimentar specifice pe care le mananci de fapt. Este de multe ori mai mare sau mai mică decât dimensiunea de servire de pe eticheta nutrițională. Dacă te confunda cu dimensiunea de servire dimensiunea parte, numărul de calorii va fi probabil un fel off și poate submina obiectivele dvs. de pierdere în greutate.

Să spunem, de exemplu, că în mod regulat pe gustare cu conținut caloric scăzut cu microunde floricele. O dimensiune de servire, conform etichetei nutritionale, este de 3 cupe. Există două porții în fiecare sac de dimensiuni normale. Dacă mănânci toată punga, marimea portiilor este de 6 cesti-dublu dimensiunea de servire și duble valorile nutriționale.

In mod similar, dimensiunea recomandată servirea strugurilor este 1 ceașcă sau aproximativ 16 struguri. Dacă nu conta strugurii, acest „conținut scăzut de calorii“ alimente poate crește aportul de carbohidrati cu mult dincolo de limita de zi cu zi destinate.

Acest lucru este valabil chiar și în ceea ce privește anumite aplicații dieta care își bazează calculele pe FDA dimensiuni de servire. Dacă nu aveți valorile de referință și să facă ajustările corespunzătoare opt-introduc struguri ca o jumătate de porție sau 20 de struguri ca o porțiune de 1,25-app va fi de putine beneficii pentru strategia de pierdere în greutate.

Calcularea portiile

Nu există nici o sumă corectă sau greșită de produse alimentare specifice pentru a mânca atunci când doriți să piardă în greutate. Dimensiunile corespunzătoare porție de mâncare sunt porțiuni care vă permit să alimenteze corpul cu energie și substanțe nutritive și se simt mulțumiți. Cu toate acestea, scopul final al oricărui plan de pierdere in greutate este de a consuma mai putine calorii decat corpul tau utilizeaza pentru a rămâne la greutatea actuală. Ai nevoie de a face acest lucru fără privarea de substanțe nutritive importante, inclusiv grăsimi și carbohidrați sănătoși.

Spre deosebire de servire dimensiune, dimensiunea porției se calculează în funcție de cât de multe calorii aveți de gând să consume într-o zi. V-ar planifica apoi meniurile prin calcularea cât de mult de un anumit aliment puteți mânca să rămână în această limită.

Ca atare, mărimea porției poate varia atât timp cât sunt satisfăcute nevoile nutriționale. Aceste obiective sunt prezentate în 2015 pentru 2020 Liniile directoare dietetice pentru americani emise de Departamentul de Sanatate si Servicii Umane.

Pentru a determina marimea portiilor corecte, utilizați un calculator de pierdere în greutate pentru a determina cât de multe calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a pierde in greutate. Calculul se bazează pe vârsta, sexul, înălțimea, greutatea actuală, nivelul de activitate, obiectiv de pierdere în greutate, și destinate în greutate data pierderii.

Scopul tau ar fi atunci să strategic meniuri de proiectare în jurul acestor constrângeri dietetice, selectarea nu numai alimentele pe care le puteți mânca, dar cât de mult puteți mânca. Acestea sunt dimensiunile portiilor. Deseori, îi ajută să lucreze cu un nutritionist autorizat, atunci când prima de pornire pentru a se asigura că planul de dieta nu este numai în condiții de siguranță, dar îndeplinește obiectivele nutritionale de zi cu zi.

Sfaturi pentru controlul portiilor

Odată ce știi cât de mult să mănânce, va trebui să ia măsuri suplimentare pentru a asigura dimensiunile porțiilor sunt corecte.

  • Utilizați feluri de mâncare de control porție. Pentru a ajuta la obiectivul dvs. de pierdere în greutate, să investească într – un set de plăci de porțiuni de control, linguri servire, și pahare de băutură. Ele pot fi ușor de găsit on – line sau de la magazine de vânzare cu amănuntul mai mari. Farfuriile au adesea modele inteligente , care îi poate ajuta pe dimensiuni corespunzătoare porțiilor.
  • Măsura alimente pe o scară. De-a lungul dieta (dar mai ales la început), este util să se folosească o scară digital pentru a cântări mâncarea cu precizie. Alte metode sunt disponibile în cazul în care o scară nu este la îndemână.
  • Încercați farfurii mai mici și boluri. Alimentatia potrivita dintr – o cutie sau un sac poate face aproape imposibil să se mențină mărimea porțiilor , dacă nu ești atent. În schimb, vizează porțiunea din alimente pe o farfurie sau castron. Feluri de mâncare mai mici face look – ul alimente mai substanțiale.
  • Contele condimente tale. Nu face greșeala de a gândi ketchup sau un hummus pic in plus nu contează atunci când vine vorba de dimensiunea porție. Măsura în care acestea ca ai face orice altceva. O lingură heaping de unt de arahide, de exemplu, poate ajunge să fie două linguri, dublând aportul de calorii de la 95 la 190 de calorii.

Gând final

Nu există nici o îndoială că pierderea în greutate necesită o înțelegere, pregătire și disciplina. Prin stabilirea unor obiceiuri bune de la început, este mult mai probabil pentru a atinge obiectivele și să păstreze greutatea off pentru buna fara stres care nu sunt necesare sau anxietate.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.