Beräkning av rätt portionsstorlekar för viktminskning

Posted on

Beräkning av rätt portionsstorlekar för viktminskning
Förstå rätt portionsstorlek för dig är nödvändig för att upprätthålla en hälsosam vikt och en viktig ingrediens för en framgångsrik viktminskningsprogram.

Den enkla sanningen är att många en bra viktminskning försök har underminerats av vår tendens att lägga “bara en teensy lite mer” om något ser bra ut, i tron ​​att det antingen inte spelar någon roll, eller att vi på något sätt kan göra upp skillnaden på annat håll.

Oavsett vilken typ av diet du är på, identifiera rätt portionsstorleken kan du veta exakt hur många kalorier, kolhydrater, natrium, eller fetter du konsumerar. Det är hörnstenen till att bygga goda matvanor, öka dina chanser att inte bara gå ner i vikt men att hålla den.

Portion Size vs. portion

Många av de problem som rör portionsstorleken härrör från missuppfattningar om vad begreppet egentligen innebär. Till exempel, om du använder Nutrition Fakta etikett på en livsmedelsprodukt för att styra din portion storlek, du kanske redan ställer dig upp för fel.

Vad du hittar på etiketten är portion , en standard som fastställts av US Food and Drug Administration (FDA) för att beskriva ” mängden mat vanligtvis konsumeras i ett sammanträde för den mat .” Det är helt enkelt används som en referenspunkt för att beskriva den mängd mat i förhållande till den näringsinformation som visas.

Del storlek är mängden av en specifik mat som du faktiskt äter. Det är ofta större eller mindre än portion på näringsvärdesdeklarationen. Om du ihop portion med portionsstorleken, kommer dina kalori räknas sannolikt långt borta och kan underminera din viktminskning mål.

Låt oss säga, till exempel att du regelbundet mellanmål på lågt kaloriinnehåll mikrovågsugn popcorn. En portion enligt Nutritionfaktan etiketten är 3 koppar. Det finns två portioner i varje full-size väska. Om du äter hela väskan är din portionsstorlek 6 koppar-dubbel portion och dubbla näringsvärdena.

På liknande sätt, den rekommenderade portion av druvor är en kopp eller cirka 16 druvor. Om du inte räkna ut druvorna, kan denna “lågt kaloriinnehåll” mat öka carb intag långt bortom din tilltänkta dagliga gränsen.

Detta gäller även med avseende på vissa kost program som baserar sina beräkningar på FDA tjänstgör storlekar. Om du inte har referensvärdena och göra lämpliga justeringar-inmatning åtta druvor som en halv portion eller 20 druvor som en 1,25-portions appen kommer att vara till föga nytta för din viktminskning strategi.

Beräkning portionsstorlekar

Det finns inget rätt eller fel mängd av specifik mat att äta när du vill gå ner i vikt. De rätta portionsstorlekar av mat är de delar som gör att du kan tanka din kropp med energi och näringsämnen och känner dig nöjd. Dock är det yttersta syftet med alla viktminskning plan att konsumera färre kalorier än din kropp använder för att ligga kvar på din nuvarande vikt. Du måste göra det utan att beröva dig av viktiga näringsämnen, inklusive hälsosamma fetter och kolhydrater.

Till skillnad från portion är portionsstorleken beräknas baserade på hur många kalorier du planerar att konsumera på en dag. Du skulle då planera dina menyer genom att beräkna hur mycket av en viss mat du kan äta för att hålla sig inom denna gräns.

Som sådan, kan portionsstorlekar variera så länge som näringsbehov tillgodoses. Dessa mål beskrivs i 2015 till 2020 Dietary riktlinjerna för amerikaner som utfärdats av US Department of Health and Human Services.

För att avgöra din rätt portionsstorlekar, använd en viktminskning kalkylator för att avgöra hur många kalorier du behöver för att konsumera varje dag för att gå ner i vikt. Beräkningen är baserad på din ålder, kön, längd, nuvarande vikt, aktivitetsnivå, viktminskning mål, och avsedd viktminskning datum.

Ditt mål skulle då vara att strategiskt konstruktions menyer runt dessa kost begränsningar, välja inte bara den mat du kan äta men hur mycket du kan äta. De är dina portionsstorlekar. Ofta hjälper det att arbeta med en licensierad nutritionist när man börjar att se till att diet plan är inte bara säkra men uppfyller dina dagliga närings mål.

Tips för del kontroll

När du vet hur mycket man ska äta, kan du behöva vidta extra åtgärder för att säkerställa portionsstorlekarna är korrekta.

  • Använd portion kontroll rätter. För att underlätta din viktminskning mål, investera i en uppsättning av portionskontrollplattor, servering skedar och dryck glasögon. De kan lätt hittas på nätet eller på större detaljhandels varuhus. Rätterna har ofta smarta mönster som kan vägleda riktiga portionsstorlekar.
  • Mät mat på en skala. Under hela din kost (men framför allt i början), är det bra att använda en digital skala för att väga maten korrekt. Andra metoder är tillgängliga om en skala inte är praktiskt.
  • Försök mindre tallrikar och skålar. Äta rätt ut ur en låda eller påse kan göra det nästan omöjligt att upprätthålla portionsstorlekar om du inte betalar uppmärksamhet. Istället syftar till att portionera ut mat på en tallrik eller skål. Mindre rätter gör maten ser mer betydande.
  • Räkna dina kryddor. Gör inte misstaget att tro ketchup eller lite extra hummus spelar ingen roll när det gäller portionsstorleken. Mät dessa ut som du skulle något annat. En rågad matsked jordnötssmör, till exempel, kan hamna två matskedar, fördubbla din intag från 95 kalorier till 190 kalorier.

final Thought

Det råder ingen tvekan om att viktminskning kräver insikt, förberedelser, och disciplin. Genom att etablera goda vanor från början, det är mer troligt att nå dina mål och hålla vikten av för gott utan onödiga stress eller ångest.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.