9 znaki nizkih Testosteron

Posted on

Testosteron je hormon, ki ga proizvaja človeško telo. To je v glavnem proizvaja pri moških po modih. Testosteron vpliva na moškega videza in spolni razvoj. To stimulira proizvodnjo sperme, kot tudi moškega spolnega nagona. Prav tako pomaga graditi mišice in kostno maso.

Proizvodnja testosterona običajno s starostjo zmanjšuje. Po podatkih ameriškega Urološki Association , približno 2 od 10 moških, starejših od 60 let, imajo nizko testosterona. To je nekoliko poveča do 3 od 10 moških v svojih 70-ih in 80-ih.

Moški lahko doživijo vrsto simptomov, če testosterona zmanjšuje več, kot bi morala. Nizka testosteron ali nizko T, ki je diagnosticiran, ko vrednosti padejo pod 300 nanogramov na deciliter (ng / dl). Normalno območje je značilno 300-1000 ng / dl, v skladu z US Food and Drug Administration. Krvni test imenuje test serum testosteron se uporablja za določanje vaše raven obtoku testosterona.

Paleta simptomov lahko pride, če proizvodnja testosterona drastično pade pod normalno. Znaki nizkega T pogosto subtilne. Hranite obravnavi, da se naučijo znake nizke T pri moških.

1. Nizek libido

Testosteron ima ključno vlogo pri libido (spolni nagon), pri moških. Nekateri ljudje lahko doživljajo upad spolne sle, kot so starost. Vendar pa se bo nekdo z nizko T verjetno doživeli bolj drastični padec njihove želje, da imajo spolne odnose.

2. Težave z erekcijo

Medtem ko je testosteron stimulira moško spolno slo, pa tudi pomaga pri doseganju in ohranjanju erekcije. Testosteron sama ne povzroči erekcijo, vendar stimulira receptorje v možganih, da dobimo dušikovega oksida. Dušikov oksid je molekula, ki pomaga sproži vrsto kemičnih reakcij, potrebnih za erekcijo verjetna. Ko se koncentracija testosterona prenizka, lahko človek ima težave doseganje erekcije pred spolnim odnosom ali ima spontane erekcije (na primer, med spanjem).

Vendar, testosteron je le eden od številnih dejavnikov, ki pomoč v ustreznih erekcije. Raziskave so nezadostni glede vloge zamenjave testosterona pri zdravljenju erektilne disfunkcije. Pri pregledu raziskav, ki so v korist testosterona pri moških, ki imajo težave z erekcijo, skoraj polovica ni bilo nobenih izboljšav z zdravljenjem s testosteronom. Veliko krat, druge zdravstvene težave, igrajo vlogo pri erektilnih težav. Te lahko vključujejo:

  • diabetes
  • težave s ščitnico
  • visok krvni pritisk
  • visok holesterol
  • kajenje
  • uživanje alkohola
  • depresija
  • stres
  • anksioznost

Obseg 3. najnižje seme

Testosteron igra pomembno vlogo pri proizvodnji semena, ki je mlečno tekočino, ki pomaga pri motiliteto sperme. Moški z nizko T pogosto opazili zmanjšanje obsega njihovega semena med ejakulacijo.

4. izpadanje las

Testosteron ima vlogo pri številnih telesnih funkcij, vključno s proizvodnjo las. Proćelav je naravni del staranja za mnoge moške. Medtem ko je dedna komponenta Proćelav lahko moški z nizko T doživijo izgubo telesa in dlak na obrazu, kot tudi.

5. utrujenost

Moški z nizko T so poročali o izjemno utrujenost in zmanjšanje ravni energije. Morda imate nizek T, če ste utrujeni ves čas, kljub dobili dovolj spanja ali če ugotovitev, da je težje priti motivirani za vadbo.

6. Izguba mišične mase

Ker testosteron igra pomembno vlogo pri izgradnji mišic, lahko moški z nizko T opazili zmanjšanje mišične mase. Študije so pokazale, testosteron vpliva na mišično maso, vendar pa ni nujno, da moč ali funkcijo.

7. Povečana telesne maščobe

Moški z nizko T lahko tudi izkušnje povečanje telesne maščobe. Še posebej, včasih razvijejo ginekomastija, ali razširjeni tkiva dojk. Ta učinek je verjel, da se pojavljajo zaradi neravnovesja med testosterona in estrogena v moških.

8. Zmanjšanje kostne mase

Osteoporoza ali redčenje kostne mase, je stanje pogosto povezana z ženskami. Vendar pa se lahko ljudje z nizko T tudi izkušnje izgube kostne mase. Testosteron pomaga proizvajati in krepitev kosti. Torej, moški z nizko T, predvsem starejših moških, imajo manjši obseg kosti in so bolj dovzetni za zlome kosti.

9. Spremembe razpoloženja

Moški z nizko T lahko pride do spremembe v razpoloženju. Ker testosteron vpliva na mnoge fizikalne procese v telesu, lahko to vpliva tudi na razpoloženje in duševno zmogljivost. Raziskave kažejo, da so moški z nizko T pogosteje soočajo z depresijo, razdražljivost, ali pomanjkanje osredotočenosti.

Outlook

Za razliko od žensk, ki so doživeli hiter upad ravni hormonov v menopavzi, moški doživljajo bolj postopno znižanje ravni testosterona v daljšem časovnem obdobju. Starejši moški, bolj verjetno je, da bodo imeli pod-normalne ravni testosterona. Moški z testosterona pod 300 ng / dl, lahko pride do neke stopnje simptomov nizkih T. Zdravnik lahko opravi test krvi in ​​priporočam zdravljenje, če je potrebno. Lahko so razpravljali o potencialnih koristih in tveganjih testosterona zdravil, kot tudi.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.