9 Tekenen van een laag testosteron

Posted on

Testosteron is een hormoon geproduceerd door het menselijk lichaam. Het wordt voornamelijk geproduceerd bij mannen door de testikels. Testosteron beïnvloedt het uiterlijk van een man en seksuele ontwikkeling. Het stimuleert de productie van zaadcellen, evenals een man sex drive. Het helpt ook de spieren op te bouwen en botmassa.

Testosteron productie daalt meestal met de leeftijd. Volgens de Amerikaanse Urologische Association , ongeveer 2 van de 10 mannen ouder dan 60 jaar hebben een lage testosteron. Dat verhoogt licht tot 3 van de 10 mannen in hun jaren ’70 en ’80.

Mannen kunnen een scala aan symptomen als testosteron meer dan het zou moeten afneemt. Laag testosteron, of een lage T, wordt gediagnosticeerd als niveaus onder 300 nanogram per deciliter (mg / dl) vallen. Een normale bereik is typisch 300-1000 ng / dl, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Een bloedonderzoek genoemd een serum testosteron test wordt gebruikt om uw niveau van circulerende testosteron te bepalen.

Een scala aan symptomen kunnen optreden als de aanmaak van testosteron drastisch daalt onder normaal. Tekenen van lage T zijn vaak subtiel. Blijf lezen om de symptomen van een lage T leren bij mannen.

1. Laag libido

Testosteron speelt een belangrijke rol in libido (sex drive) bij mannen. Sommige mannen kunnen een daling van de seksuele drang ervaren als ze ouder worden. Echter, iemand met een lage T zal waarschijnlijk ervaren een meer drastische daling in hun verlangen om seks te hebben.

2. Moeite met erectie

Terwijl testosteron stimuleert een man sex drive, het helpt ook bij het bereiken en behouden van een erectie. Testosteron alleen niet een erectie te krijgen, maar stimuleert receptoren in de hersenen om stikstofoxide. Stikstofmonoxide is een molecuul dat helpt leiden tot een reeks chemische reacties die nodig zijn om een ​​erectie te voorkomen. Als testosteron niveaus zijn te laag is, kan een man moeilijk bereiken van een erectie voorafgaand aan seks of met spontane erecties (bijvoorbeeld tijdens de slaap) te hebben.

Echter, testosteron is slechts één van de vele factoren die helpen bij adequate erecties. Onderzoek geen uitsluitsel geeft over de rol van testosteron vervanging in de behandeling van erectiestoornissen. In een overzicht van studies die in het voordeel van testosteron bij mannen met erectiestoornissen keek, bijna de helft toonde geen verbetering met testosteron behandeling. Vele malen, andere gezondheidsproblemen spelen een rol in erectiele moeilijkheden. Deze kunnen bestaan uit:

  • suikerziekte
  • schildklier problemen
  • hoge bloeddruk
  • hoge cholesterol
  • roken
  • alcoholgebruik
  • depressie
  • spanning
  • angst

3. Lage sperma volume

Testosteron speelt een rol in de productie van sperma, dat is de melkachtige vloeistof die helpt bij de beweeglijkheid van sperma. Mannen met een lage T zal merken vaak een daling van het volume van sperma tijdens een zaadlozing.

4. Haaruitval

Testosteron speelt een rol in verschillende lichaamsfuncties, met inbegrip van haar productie. Balding is een natuurlijk onderdeel van het ouder worden voor veel mannen. Hoewel er een erfelijke component aan kalende, kunnen mensen met een laag T een verlies van lichaams- en gezichtsbeharing te ervaren, als goed.

5. Vermoeidheid

Mannen met een lage T hebben gemeld extreme vermoeidheid en daling van de energie-niveaus. Je zou lage T als je de hele tijd moe bent, ondanks het nemen van voldoende slaap of als je het vinden het moeilijker om gemotiveerd om te bewegen.

6. Verlies van spiermassa

Omdat testosteron een rol spelen in het opbouwen van spieren speelt, kunnen mannen met lage T een afname van de spiermassa te merken. Studies hebben aangetoond testosteron beïnvloedt spiermassa, maar niet noodzakelijkerwijs kracht of functie.

7. Verhoogde lichaamsvet

Mannen met een lage T kan ook ervaren toename lichaamsvet. In het bijzonder, soms ontwikkelen ze gynaecomastie, of vergroot borstweefsel. Dit effect vindt waarschijnlijk plaats als gevolg van een disbalans tussen testosteron en oestrogeen bij mannen.

8. verminderde botmassa

Osteoporose, of het dunner worden van botmassa, is een aandoening vaak geassocieerd met vrouwen. Echter, mannen met een lage T kan ook ervaren botverlies. Testosteron helpt bij de productie en het versterken van bot. Dus mannen met een lage T, met name oudere mannen, hebben een lagere bot volume en zijn meer vatbaar voor botbreuken.

9. Stemmingswisselingen

Mannen met een lage T kan veranderingen in de stemming te ervaren. Omdat testosteron beïnvloedt vele fysieke processen in het lichaam, het kan ook invloed hebben op de stemming en mentale capaciteit. Onderzoek suggereert dat mannen met een lage T hebben meer kans om het gezicht depressie, prikkelbaarheid, of een gebrek aan focus.

vooruitzicht

In tegenstelling tot vrouwen, die een snelle daling in de hormoonspiegels tijdens de menopauze ervaren, mannen ervaring een meer geleidelijke afname van testosteron niveaus in de tijd. Hoe ouder de man, hoe groter de kans dat hij is om onder normale testosteron niveaus te ervaren. Mannen met testosteron niveaus onder 300 ng / dL kan een zekere mate van lage T symptomen. Uw arts kan een bloedonderzoek uit te voeren en aan te bevelen de behandeling indien nodig. Ze kunnen de potentiële voordelen en risico’s van testosteron medicatie te bespreken, als goed.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.