9 Tegn på lavt testosteron

Posted on

Testosteron er et hormon som produseres av kroppen. Det er hovedsakelig produsert i menn av testiklene. Testosteron påvirker en manns utseende og seksuell utvikling. Det stimulerer sædproduksjonen samt en manns sexlyst. Det hjelper også å bygge muskler og benmasse.

Testosteronproduksjon vanligvis avtar med alderen. Ifølge American Urological Association , ca 2 av 10 menn eldre enn 60 år har lavt testosteron. Som øker litt til 3 av 10 menn i 70- og 80-tallet.

Menn kan oppleve en rekke symptomer hvis testosteron synker mer enn det burde. Lavt testosteron, eller lav T, er diagnostisert når nivået faller under 300 nanogram per desiliter (ng / dl). Et normalt område er typisk 300-1000 ng / dl, i henhold til US Food and Drug Administration. En blodprøve som kalles et serum testosteron testen brukes til å bestemme nivået av sirkulerende testosteron.

Et utvalg av symptomer kan oppstå hvis testosteronproduksjon drastisk synker under det normale. Tegn på lav T er ofte subtil. Hold lesing for å lære tegn på lav T hos menn.

1. Lav sexlyst

Testosteron spiller en nøkkelrolle i libido (sexlyst) hos menn. Noen menn kan oppleve en nedgang i sexlyst som de gamle. Imidlertid vil en person med lav T sannsynligvis oppleve en mer drastisk nedgang i deres ønske om å ha sex.

2. problemer med ereksjon

Mens testosteron stimulerer en manns sexlyst, det også hjelpemidler i å oppnå og opprettholde en ereksjon. Testosteron alene ikke forårsaker en ereksjon, men det stimulerer reseptorer i hjernen for å produsere nitrogenoksid. Nitrogenoksid er et molekyl som bidrar til å utløse en serie av kjemiske reaksjoner som er nødvendig for en ereksjon oppstår. Når testosteronnivå er for lavt, kan en mann ha problemer med å oppnå ereksjon før sex eller å ha spontane ereksjoner (for eksempel under søvn).

Imidlertid er testosteron bare en av mange faktorer som hjelpemiddel i tilstrekkelig ereksjon. Forskning er mangelfulle når det gjelder rollen som testosteron erstatning i behandlingen av erektil dysfunksjon. I en gjennomgang av studier som så på fordelen av testosteron hos menn med ereksjonsproblemer, nesten halvparten viste ingen forbedring med testosteronbehandling. Mange ganger, andre helseproblemer spille en rolle i ereksjonsproblemer. Disse kan omfatte:

  • diabetes
  • skjoldbrusk problemer
  • høyt blodtrykk
  • høyt kolesterol
  • røyke
  • alkoholbruk
  • depresjon
  • understreke
  • angst

3. Lav semen volum

Testosteron spiller en rolle i produksjonen av sæd, som er den melkeaktig væske som hjelpemidler i bevegelsen av spermier. Menn med lav T vil ofte merke en nedgang i volumet av sæd ved ejakulasjon.

4. Håravfall

Testosteron spiller en rolle i flere av kroppens funksjoner, inkludert hår produksjon. Balding er en naturlig del av aldrings for mange menn. Mens det er en arvelig komponent til balding, kan menn med lav T opplever et tap av kropp og ansiktshår, så vel.

5. Fatigue

Menn med lav T har rapportert ekstrem trøtthet og reduksjon i energinivå. Du har kanskje lav T hvis du er lei hele tiden til tross for få nok søvn, eller hvis du finner det vanskeligere å få motivert til å trene.

6. Tap av muskelmasse

Fordi testosteron spiller en rolle i å bygge muskler, kan menn med lav T merke en nedgang i muskelmasse. Studier har vist testosteron påvirker muskelmasse, men ikke nødvendigvis styrke eller funksjon.

7. Økt kroppsfett

Menn med lav T kan også oppleve en økning i kroppsfett. Spesielt de noen ganger utvikle gynecomastia eller forstørret brystvev. Denne effekten antas å oppstå på grunn av en ubalanse mellom testosteron og østrogen i menn.

8. redusert benmasse

Osteoporose, eller tynning av benmasse, er en tilstand som ofte forbindes med kvinner. Imidlertid kan menn med lav T også oppleve bentap. Testosteron hjelper produsere og styrke bein. Så menn med lav T, særlig eldre menn, har lavere beinvolum og er mer utsatt for benbrudd.

9. humørforandringer

Menn med lav T kan oppleve endringer i humøret. Fordi testosteron påvirker mange fysiske prosesser i kroppen, kan det også påvirke humør og mental kapasitet. Forskning tyder på at menn med lav T er mer sannsynlig å møte depresjon, irritabilitet, eller mangel på fokus.

Outlook

I motsetning til kvinner, som opplever en rask nedgang i hormonnivået i overgangsalderen, menn opplever en mer gradvis reduksjon av testosteronnivået over tid. Den eldre mannen, jo mer sannsynlig er han å oppleve under det normale testosteronnivå. Menn med testosteronnivå under 300 ng / dL kan oppleve noen grad av lave t symptomer. Legen kan utføre en blodprøve og anbefale behandling hvis nødvendig. De kan diskutere de potensielle fordelene og ulempene ved testosteron medisiner, også.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.