9 Semne de testosteron scăzut

Posted on

Testosteronul este un hormon produs de organismul uman. Este produsă în principal la bărbați de către testicule. Testosteronul afectează aspectul unui om și dezvoltarea sexuală. Acesta stimulează producția de spermă precum și apetitul sexual unui om. De asemenea, ajuta la construirea musculare și a masei osoase.

Producția de testosteron scade de obicei cu varsta. Conform Asociatiei Americane Urologica , aproximativ 2 din 10 barbati cu varsta peste 60 de ani au scazut de testosteron. Acest lucru crește ușor până la 3 din 10 bărbați din anii 70 si 80.

Barbatii pot experimenta o serie de simptome, dacă testosteron scade mai mult decât ar trebui. testosteron scazut, sau T scazut, este diagnosticat atunci cand nivelurile scad sub 300 de nanograme pe decilitru (ng / dl). Un interval normal este de obicei 300-1000 ng / dl, in conformitate cu US Food and Drug Administration. Un test de sange numit un test de testosteron seric este utilizat pentru a determina nivelul de testosteron circulant.

O serie de simptome pot să apară în cazul în care producția de testosteron scade drastic sub nivelul normal. Semnele de T scazut sunt adesea subtile. Păstrați lectură pentru a afla semnele de T scăzut la bărbați.

1. scăzut sex

Testosteronul joacă un rol-cheie în libidoului (apetitului sexual) la bărbați. Unii oameni pot experimenta o scădere a apetitului sexual cu inaintarea in varsta. Cu toate acestea, cineva cu T scăzut va experimenta probabil o scădere mai drastică în dorința lor de a face sex.

2. Dificultatea cu erectie

In timp ce testosteronul stimulează apetitul sexual un om, el ajuta, de asemenea, în realizarea și menținerea unei erecții. Testosteronul singur nu provoacă o erecție, dar stimulează receptorii din creier pentru a produce oxid nitric. Oxidul nitric este o molecula care va ajuta declanșa o serie de reacții chimice necesare unei erecția. Atunci cand nivelul de testosteron sunt prea mici, un om poate avea dificultăți în atingerea o erectie inainte de sex sau de a avea erectii spontane (de exemplu, in timpul somnului).

Cu toate acestea, testosteronul este doar unul dintre numeroșii factori care ajuta la erectii adecvate. Cercetarea este neconcludent în ceea ce privește rolul de substituție de testosteron în tratamentul disfuncției erectile. Într – o analiză a studiilor care se uita la beneficiul de testosteron la bărbați cu dificultăți de erecție, aproape jumatate au aratat nici o ameliorare cu tratamentul cu testosteron. De multe ori, alte probleme de sanatate joaca un rol in dificultate erectile. Acestea pot include:

  • Diabet
  • probleme cu glanda tiroidă
  • tensiune arterială crescută
  • colesterol ridicat
  • fumat
  • consumul de alcool
  • depresiune
  • stres
  • anxietate

Volumul 3. material seminal scăzut

Testosteronul joacă un rol în producerea de material seminal, care este lichidul lăptos care ajută la motilitatea spermei. Barbatii cu T scăzută va observa de multe ori o scădere a volumului de material seminal in timpul ejacularii.

4. Pierderea parului

Testosteronul joacă un rol în mai multe funcții ale corpului, inclusiv producția de păr. Calvitia este o parte naturala a imbatranirii pentru mulți bărbați. Deși există o componentă ereditară pentru calvitie, barbatii cu T scăzută pot experimenta o pierdere a corpului și a părului facial, de asemenea.

5. Oboseala

Barbatii cu T scazuta au raportat oboseala extremă și scăderea nivelului de energie. S-ar putea avea T scăzut dacă sunteți obosit tot timpul în ciuda obtinerea o multime de somn sau dacă sunteți constatare este mai greu pentru a obține motivați să-și exercite.

6. Pierderea masei musculare

Deoarece testosteronul joaca un rol important in dezvoltarea masei musculare, barbatii cu T scăzută s – ar putea observa o scădere a masei musculare. Studiile au aratat de testosteron afecteaza masa musculara, dar nu neapărat puterea sau funcția.

7. Creșterea țesutului adipos din organism

Barbatii cu T scazute, pot, de asemenea, creșteri de experiență în țesutului adipos din organism. În special, ele se dezvolta uneori ginecomastie, sau țesut mamar mărit. Acest efect se crede că are loc ca urmare a unui dezechilibru intre testosteron si estrogen din cadrul bărbați.

8. Scăderea masei osoase

Osteoporoza, sau subtierea masei osoase, este o conditie adesea asociat cu femeile. Cu toate acestea, barbatii cu T scăzută pot experimenta, de asemenea, pierderea de masa osoasa. Testosteronul ajută la producerea și întărirea oaselor. Deci, barbatii cu T scazut, mai ales bărbații mai în vârstă, au un volum mai mic de oase si sunt mai sensibile la fracturi osoase.

9. modificări ale dispoziției

Barbatii cu T scazut pot experimenta schimbari in starea de spirit. Deoarece testosteronul influenteaza multe procese fizice in organism, aceasta poate influența , de asemenea , starea de spirit și capacitatea mentală. Cercetarea sugereaza ca barbatii cu T scazut sunt mult mai probabil să se confrunte cu depresie, iritabilitate, sau o lipsă de concentrare.

perspectivă

Spre deosebire de femei, care se confruntă cu o scădere rapidă a nivelurilor de hormoni la menopauza, barbatii se confrunta cu o scadere graduala a nivelului de testosteron a lungul timpului. Mai vechi omul, cu atât mai probabil el este de a se confrunta cu niveluri sub-normal de testosteron. Barbatii cu niveluri de testosteron mai mici de 300 ng / dl pot prezenta un anumit grad de simptome T scăzute. Medicul dumneavoastră poate efectua un test de sange si sa recomande un tratament, dacă este necesar. Ele pot discuta despre beneficiile si riscurile potentiale de medicamente testosteron, de asemenea.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.