9 jelei alacsony tesztoszteron

Posted on

A tesztoszteron által termelt hormon az emberi szervezetben. Ez elsősorban elő férfiaknál a herék. A tesztoszteron befolyásolja az ember megjelenése és a szexuális fejlődést. Serkenti a spermiumok termelése, valamint a férfi nemi vágy. Ez is segít felépíteni az izom- és csonttömeg.

A tesztoszteron termelés általában az életkorral csökken. Az Amerikai Urológiai Szövetség , mintegy 2 out of 10 férfi 60 év feletti alacsony tesztoszteron. Ez növeli kissé 10-ből 3 ember a 70-es és 80-as.

Men megtapasztalhatja egy sor tünet, ha a tesztoszteron csökken több, mint kellene. Alacsony tesztoszteron, vagy alacsony T, diagnosztizálják, ha a szint alá esik 300 nanogramm per deciliter (ng / dl). A normál tartomány tipikusan 300-1000 ng / dl, szerint a US Food and Drug Administration. A vérvizsgálat úgynevezett tesztoszteron vizsgálat, amely meghatározza a szintje a keringésben a tesztoszteron.

A sor tünet jelentkezhet, ha a tesztoszteron termelés drasztikusan alá esik normális. Jelek az alacsony T gyakran finom. Olvass tovább tanulni a jeleket az alacsony T férfiaknál.

1. Alacsony nemi vágy

A tesztoszteron fontos szerepet játszik a libidó (nemi vágy) a férfiak. Néhány ember tapasztalhatja csökkenése nemi vágy, mivel korban. Azonban valaki alacsony T valószínűleg tapasztalni drasztikusabb visszaesett a szexuális vágy.

2. Nehézségi merevedés

Míg a tesztoszteron serkenti a férfi nemi vágy, ez is segíti a elérése és fenntartása az erekció. A tesztoszteron önmagában nem okoz erekciót, de serkenti a receptorok az agyban, hogy termelnek nitrogén-oxid. A nitrogén-oxid egy olyan molekula, amely segít kiváltó egy sor kémiai reakciók szükséges erekciót fordul elő. Amikor a tesztoszteron szintje túl alacsony, az ember nehezen tudja elérése erekció előtt szex, vagy amelynek a spontán erekció (például alvás közben).

Azonban a tesztoszteron csak egy a sok tényező, hogy a támogatás megfelelő erekció. A kutatás meggyőző szerepére vonatkozó tesztoszteron pótló kezelésére merevedési zavar. A felülvizsgálat tanulmányok, hogy nézett ki az előny a tesztoszteron férfiak erekciós zavar, közel fele nem mutatott javulást a tesztoszteron kezelés. Sokszor más egészségügyi problémák szerepet játszanak a merevedési zavarok. Ezek a következők:

  • cukorbetegség
  • pajzsmirigy problémák
  • magas vérnyomás
  • magas koleszterin
  • dohányzó
  • alkoholfogyasztás
  • depresszió
  • feszültség
  • szorongás

3. Alacsony sperma kötet

A tesztoszteron szerepet játszik a termelés a sperma, ami a tejes folyadék, amely segíti a mozgékonyságát sperma. Férfiak az alacsony T gyakran tapasztalhat volumene a sperma ejakuláció során.

4. Hajhullás

A tesztoszteron fontos szerepet játszik számos testi funkciók, beleértve a hajat termelés. Kopaszodás természetes része az öregedés sok férfi. Bár van egy örökletes komponens kopaszodó férfiak alacsony T tapasztalhatnak veszteség a test és az arc haj is.

5. Fáradtság

Férfiak az alacsony T számoltak extrém fáradtság és csökkenése az energiaszintet. Lehet, hogy az alacsony T ha fáradt egész idő ellenére az elegendő alvás, vagy ha a megállapítás, hogy nehezebb motivált gyakorolni.

6. izomtömegvesztés

Mivel a tesztoszteron fontos szerepet játszik az izmok építése, a férfiak az alacsony T feltűnhet egy izomtömeg csökkenéshez. Tanulmányok kimutatták, tesztoszteron befolyásolja izomtömeget, de nem feltétlenül ereje vagy funkciót.

7. Fokozott testzsír

Férfiak az alacsony T is előfordulhatnak növeli a testzsír. Különösen, néha fejleszteni gynecomastia, vagy bővített mellszövet. Ez a hatás vélhetően miatt előforduló kiegyensúlyozatlanság között tesztoszteron és az ösztrogén belül a férfiak.

8. Csökkent csonttömeg

Csontritkulás, vagy a elvékonyodása csonttömeg, egy olyan állapot, gyakran jár együtt a nők. Ugyanakkor a férfiak alacsony T tapasztalatot is csontvesztés. A tesztoszteron segíti elő és erősíti a csontot. Így a férfiak alacsony T, főleg az idősebb férfiak, alacsonyabb csont mennyisége és fogékonyabbak a csonttörések.

9. hangulati változások

Férfiak alacsony T megtapasztalhatja hangulatváltozások. Mivel a tesztoszteron befolyásolja számos fizikai folyamatokat a szervezetben, ezzel is befolyásolhatja a hangulatot és a mentális kapacitást. Kutatás azt sugallja, hogy a férfiak az alacsony T nagyobb valószínűséggel szembe depresszió, ingerlékenység, vagy hiányzik a hangsúly.

kilátás

Ellentétben a nők, akiknél gyors csökkenését hormonszintek a menopauza, a férfiakat a fokozatosabb csökkentése a tesztoszteron szint idővel. Minél idősebb a férfi, annál valószínűbb, hogy megtapasztalják a normálisnál alacsonyabb a tesztoszteron szintet. Férfiak tesztoszteron szintje alacsonyabb, 300 ng / dl előfordulhat némi kis T tüneteket. Orvosa végezhet vérvizsgálatot, és javasol kezelést, ha szükséges. Tudják megvitatni a lehetséges előnyöket és kockázatokat tesztoszteron gyógyszert is.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.