Пет съвета за усвояване на хранене Prep

Posted on

Пет съвета за усвояване на хранене Prep

Тъй като правилна подготовка е един от крайъгълните камъни на здравословна диета

Ако първия път, когато мисля за това, което ще ядем за вечеря е, когато стъпите на вратата след работа, като шансовете за вземане на здравословен избор не са във ваша полза. Когато готова храна или храна за вкъщи е най-бързият и най-лесният вариант на разположение, тогава това е опцията, която най-вероятно ще вземе.

За щастие има по-добър начин, и това не е една от които включва готвене от нулата всеки и всяка нощ. Prepping няколко хранения предварително всяка седмица ви поставя на бързата писта за здравословна диета, защото яденето на тези ястия тогава става толкова лесно, колкото готова храна, по-бързо, отколкото храна за вкъщи, и по-здрава и по-евтино от двете.

Ново за хранене подготовка? Ето как да започнете.

1. Карта Out Your Week

Преди да се вдигне на шпатула с гняв, то си струва да пробвате графика си, за да видите колко нощи са там, когато може да бъде притиснат да дойде време за вечеря. Може да има повече свободни вечери за готвене, отколкото си мислите, и няма смисъл да се подготвям широк спектър от ястия само никога да не ги ядат. В този момент вие също така ще трябва да решите дали сте само подготвям вечери, или ако искате обяд също. След като имате груба брой ястия в ума, че е време да се удари в кухнята.

2. Блок Book Редовен Уикенд слот

Неделя е най-гледаното за хранене подготовка. Това е, когато повечето от нас имат повече мъртвото време и ако сте усвоили основните положения в кухнята, можете лесно да се готви достатъчно в неделя за седмицата. Cook всички месо среда-рядко, така, когато го загрява в микровълновата, че ще е добър вкус, без да е суха или жилав. Печено цяло тава на зеленчуци – сладки картофи, тиква и броколи всички са добри кандидати – и след това да ги разделят на запечатващи се торбички. Оставете достатъчно в хладилника за понеделник и вторник, и поставете останалата част във фризера. Всеки ден се движат част в хладилника, така че е готов за следващия ден.

3. Помислете за вашето меню

Някои ястия по-добър вкус, след няколко дни в хладилника, но други ще изсъхнат и да загубят всичко аромат от времето, става въпрос за да ги яде. Като общо правило, сос-тежки ястия като къри, чили, супи и яхнии са добър вариант за хранене подготовка, тъй като те стават все по-вкусна с всеки ден в хладилника. До известна степен, разбира се. И говорейки за които …

4. Да не излязат от хранителната около заседание твърде дълго

Това отнема само един пристъп на хранително отравяне наистина да ви постави на разстояние някога хранителни остатъци отново, така че е разумно. Вземете храната в хладилника бързо след готвене – в рамките на два часа – и по принцип го ядат в рамките на два дни. Винаги можете да се обърнете към фризера за по-дългосрочно съхранение, но не забравяйте да съхранявате правилния размер част, защото трябва да избягвате претопляне замразени храни повече от веднъж.

5. запасите на решения за съхранение

Подарете си една гама от различно оразмерени и оформени контейнери, за да се гарантира, че имате това, което трябва да се разпределят порции и дори разделят храна в рамките на един контейнер, ако не искате да го да се смесят. Най-удобни контейнерите ще бъдат безопасни за микровълнова фурна, фризер и съдомиялна машина. И непропускливи, очевидно.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.