Υπολογίζοντας το σωστό μέγεθος των μερίδων για την απώλεια βάρους

Posted on

Υπολογίζοντας το σωστό μέγεθος των μερίδων για την απώλεια βάρους
Κατανοώντας το σωστό μέγεθος της μερίδας σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και ένα βασικό συστατικό σε κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Η απλή αλήθεια είναι ότι πολλοί μια καλή προσπάθεια απώλειας βάρους έχει υπονομευθεί από την τάση μας για να προσθέσετε το «απλά ένα teensy λίγο πιο» αν κάτι φαίνεται καλό, πιστεύοντας ότι είτε δεν έχει σημασία ή ότι μπορούμε με κάποιο τρόπο να κάνει τη διαφορά και αλλού.

Ανεξάρτητα από το είδος της διατροφής που είναι επάνω, προσδιορίζοντας το σωστό μέγεθος της μερίδας σας επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσες θερμίδες, υδατάνθρακες, νάτριο, ή τα λίπη που καταναλώνετε. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την οικοδόμηση καλές διατροφικές συνήθειες, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας όχι μόνο να χάσουν βάρος, αλλά χωρίς να το ξαναπάρουν.

Μερίδα Μέγεθος εναντίον Συντήρηση Μέγεθος

Πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με το μέγεθος του στελέχους μέρος από παρανοήσεις σχετικά με το τι σημαίνει πραγματικά ο όρος. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε την ετικέτα Διατροφή γεγονότα σε ένα προϊόν διατροφής για να κατευθύνει το μέγεθος της μερίδας σας, μπορείτε ήδη να εσείς τη σύσταση για το λάθος.

Τι θα βρείτε στην ετικέτα είναι το μέγεθος της μερίδας , ένα πρότυπο που έθεσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να περιγράψει « το ποσό των τροφίμων που καταναλώνονται συνήθως σε μία συνεδρίαση για το συγκεκριμένο φαγητό .» Είναι απλώς χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για να περιγράψουν την ποσότητα τροφής σε σχέση με την θρεπτική πληροφορίες που εμφανίζονται.

Το μέγεθος της μερίδας είναι η ποσότητα ενός συγκεκριμένου τροφίμου που πραγματικά τρώνε. Συχνά είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το μέγεθος της μερίδας στην ετικέτα διατροφή. Αν σας μπερδέψει εξυπηρετούν μεγέθους με το μέγεθος της μερίδας, μετράει θερμίδες σας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μακριά και μπορεί να υπονομεύσει τους στόχους απώλειας βάρους σας.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι έχετε τακτικά σνακ με λίγες θερμίδες ποπ κορν μικροκυμάτων. Μια μερίδα, σύμφωνα με την ετικέτα Διατροφή γεγονότα είναι 3 φλιτζάνια. Υπάρχουν δύο μερίδες σε κάθε τσάντα πλήρους μεγέθους. Αν τρώτε το σύνολο τσάντα, το μέγεθος της μερίδας σας είναι 6 φλιτζάνια-διπλάσιο από το μέγεθος της μερίδας και το διπλό οι τιμές διατροφή.

Ομοίως, η συνιστώμενη εξυπηρετώντας μέγεθος των σταφυλιών είναι 1 φλυτζάνι ή χονδρικά 16 σταφύλια. Αν δεν μετράνε τα σταφύλια, αυτό το «χαμηλών θερμίδων» τροφή μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη υδατανθράκων σας πέρα ​​προορίζεται ημερήσιο όριο σας.

Αυτό ισχύει ακόμη και σε σχέση με ορισμένες εφαρμογές δίαιτα που βασίζουν τους υπολογισμούς τους για FDA μερίδες. Αν δεν έχετε τις τιμές αναφοράς και να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές, εισάγοντας οκτώ σταφύλια και μισή μερίδα ή 20 σταφύλια ως 1,25-τμήμα-το app θα είναι μικρό όφελος για τη στρατηγική απώλειας βάρους σας.

Υπολογισμός του μεγέθους των μερίδων

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος ποσότητα των συγκεκριμένων τροφίμων για να φάει, όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Τα κατάλληλα μεγέθη μερίδας των τροφίμων είναι τα τμήματα που σας επιτρέπουν να τροφοδοτήσει το σώμα σας με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και να αισθάνονται ικανοποιημένοι. Ωστόσο, ο τελικός στόχος κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από ό, τι το σώμα σας χρησιμοποιεί για να παραμείνει στο τρέχον βάρος σας. Θα πρέπει να το πράξουν χωρίς να στερεί από τον εαυτό σας από σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων υγιεινά λίπη και υδατάνθρακες.

Σε αντίθεση εξυπηρετούν το μέγεθος, το μέγεθος της μερίδας υπολογίζεται με βάση το πόσες θερμίδες που σκοπεύετε να καταναλώνουν σε μια μέρα. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν τα μενού σας, υπολογίζοντας πόσο ορισμένα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε για να παραμείνει εντός του ορίου αυτού.

Ως εκ τούτου, το μέγεθος των μερίδων μπορεί να ποικίλει εφ ‘όσον πληρούνται διατροφικές ανάγκες. Οι στόχοι αυτοί περιγράφονται στα 2015-2020 Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς που εκδίδεται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Για τον προσδιορισμό σωστό μέγεθος των μερίδων σας, χρησιμοποιήστε μια αριθμομηχανή απώλεια βάρους για να καθορίσουν πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά για να χάσουν βάρος. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση την ηλικία σας, το φύλο, το ύψος, το τρέχον βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας, ο στόχος της απώλειας βάρους, και τα οποία προορίζονται βάρους ημερομηνία απώλειας.

Ο στόχος σας θα είναι τότε σε στρατηγικά μενού σχεδιασμό γύρω από αυτές τις διατροφικές τους περιορισμούς, επιλέγοντας όχι μόνο τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε, αλλά το πόσο μπορείτε να φάτε. Αυτά είναι το μέγεθος των μερίδων σας. Μάλιστα πολλές φορές, βοηθά να συνεργαστεί με μια άδεια διατροφολόγος, όταν πρώτα αρχίζουν να διασφαλιστεί ότι το σχέδιο διατροφής είναι όχι μόνο ασφαλής, αλλά ικανοποιεί καθημερινές διατροφικές τους στόχους σας.

Συμβουλές για τον έλεγχο μερίδας

Μόλις ξέρετε πόσο να τρώμε, μπορεί να χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα για να εξασφαλίσουν τα μεγέθη μερίδας είναι ακριβείς.

  • Χρησιμοποιήστε πιάτα έλεγχο μερίδας. Για να βοηθήσει στο στόχο απώλειας βάρους σας, να επενδύσει σε μια σειρά από πιάτα τμήματος ελέγχου, που εξυπηρετούν κουτάλια και ποτήρια ποτών. Μπορούν εύκολα να βρεθεί στο διαδίκτυο ή σε μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης τμήματος. Τα πιάτα έχουν συχνά έξυπνα σχέδια που μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση σωστή μέγεθος των μερίδων.
  • Μετρήστε τα τρόφιμα σε μια κλίμακα. Καθ ‘όλη τη διατροφή σας (αλλά ειδικά στην αρχή), είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή ζυγαριά να σταθμίσει το φαγητό σας με ακρίβεια. Άλλες μέθοδοι είναι διαθέσιμες εάν μια κλίμακα δεν είναι πρακτικό.
  • Δοκίμασε μικρότερα πιάτα και κύπελλα. Τρώγοντας το δικαίωμα από το κουτί ή τσάντα μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί το μέγεθος της μερίδας, αν δεν προσέχεις. Αντ ‘αυτού, στοχεύουν στην μερίδα έξω τροφίμων επάνω σε ένα πιάτο ή ένα κύπελλο. Τα μικρότερα πιάτα κάνουν το βλέμμα το φαγητό σας πιο ουσιαστική.
  • Μετρήστε καρυκεύματα σας. Μην κάνετε το λάθος να σκεφτόμαστε κέτσαπ ή λίγο επιπλέον χούμους δεν έχει σημασία, όταν πρόκειται για το μέγεθος της μερίδας. Μετρήστε αυτά τα έξω, όπως θα κάνατε τίποτα άλλο. Ένας υπερπλήρης κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, για παράδειγμα, μπορεί να καταλήξει να είναι δύο κουταλιές της σούπας, διπλασιάζοντας πρόσληψη από 95 θερμίδες σε 190 θερμίδες.

τελική Σκέψης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απώλεια βάρους απαιτεί διορατικότητα, την προετοιμασία και την πειθαρχία. Με την ίδρυση καλές συνήθειες από την αρχή, είναι πιο πιθανό να επιτύχετε τους στόχους σας και να κρατήσει το βάρος μακριά για τα καλά, χωρίς περιττά στρες ή άγχος.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.