Συμβουλές για τη λειτουργία Πρώτη 5K σας Race

Posted on

Συμβουλές για τη λειτουργία Πρώτη 5K σας Race

Τρέξιμο πρώτη σας 5K είναι μια συναρπαστική στόχος για καινούργια δρομείς, ή εκείνους που δεν έχουν συνοχή της συμπεριφοράς ενός αγώνα πριν. Ένας αγώνας 5K είναι μήκους 5 χιλιομέτρων (ή 3,1 μίλια) και ένα δημοφιλές απόσταση για πρωτάρηδες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να πάρει το σχήμα και να έχουν κάποια διασκέδαση, ενώ την άσκηση.

Ακόμα κι αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ένα δρομέα (ακόμα), σχεδόν ο καθένας μπορεί να είναι έτοιμη να τρέξει ένα 5K ξεκινώντας σιγά-σιγά, μαθαίνοντας τα βασικά, και μετά από ένα σχέδιο έξυπνο εκπαίδευσης.

Λόγοι για να Εγγραφείτε για ένα 5K Αγώνας

Αν αισθάνεστε νευρικοί ή διστακτικοί για τη λειτουργία μιας φυλής, δεν είστε μόνοι. Οι πιο έμπειροι δρομείς αγχώνονται για τις μεγάλες κούρσες πάρα πολύ, αλλά πολλά νέα δρομείς ανησυχούν ότι είναι «πολύ αργά για να τρέξει έναν αγώνα» ή ότι θα έρθει στην τελευταία ή δεν είναι σε θέση να τελειώσει σε όλα. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους σας και την αντιμετώπισή τους θα σας δώσει μια μεγάλη ώθηση εμπιστοσύνης ως δρομέας. Μπορεί ακόμη να σας εμπνεύσει να θέσει νέους στόχους γυμναστήριο ή να λάβει σχετικά με τις προκλήσεις και σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Η εκτέλεση της κοινότητας είναι μια απίστευτα υποστηρικτική ομάδα ανθρώπων και δεν είναι πιθανό θα αισθάνονται μόνοι στον αγώνα, δεν έχει σημασία τι ταχύτητα σας.

Εκτός από τα πολλά άλλα οφέλη για την υγεία της λειτουργίας, εδώ είναι μερικά άλλα δημοφιλή λόγους για να εγγραφείτε για έναν αγώνα:

 • Γίνετε μια καλύτερη δρομέας : Η επιλογή ενός στόχου σαν μια κούρσα 5K μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοσή σας ως δρομέας. Κρατήστε αυτές τις συμβουλές για το έντυπο σωστή λειτουργία χρήσιμο καθώς ξεκινάτε την κατάρτιση για το μεγάλο αγώνα.
 • Μείνετε υπόλογη : Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια προθεσμία για να σας πάρει κινείται! Έχοντας μια ημερομηνία αγώνα κύκλο στο ημερολόγιό σας θα σας βοηθήσει να τρέξει πιο σταθερά και να πάρει εκεί έξω τις ημέρες που απλά δεν αισθάνεστε όπως το τρέξιμο.
 • Ραβδί με ένα χρονοδιάγραμμα : Αν είστε ο τύπος του ατόμου που θέλει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα λατρέψετε κατάρτισης για έναν αγώνα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ταιριάζει στη ζωή, ακόμα και σας εάν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο να εκπαιδεύσει.
 • Βρείτε μια κοινότητα : Δεν είναι οπαδός της λειτουργίας για τη δική σας; Αγώνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους δρομείς στην περιοχή σας και να μάθετε για περισσότερα γεγονότα, η ομάδα τρέχει, και κλαμπ όπου ζείτε. Ή, εάν έχετε ήδη κάποια τρέξιμο φίλους, βρείτε έναν αγώνα που όλοι μπορούν να αναλάβουν από κοινού!
 • Υποστηρίξουν μια καλή αιτία : Πολλές φυλές ωφελήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και αξίζει τον κόπο αιτίες και είναι ένας τρόπος για τους δρομείς να δώσει πίσω. Τρέξιμο για μια αιτία μπορεί να κάνει αγώνες σας ακόμα πιο ουσιαστική και ικανοποιητική.
 • Αποκτήστε δωρεάν πράγματα : Από τις μπανάνες μετά τον αγώνα και σνακ για να φινιριστή T-shirts και μετάλλια, είναι ωραίο να πάρετε μια μικρή ανταμοιβή και αναγνώριση για τις προσπάθειές σας. Προχωρήστε, να αναδείξουν ότι η νίκη με τη φυλή κλοπιμαία σας.
 • Νιώστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας : Διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού του πρώτου αγώνα σας θα είναι κάτι που θα θυμούνται για πολύ καιρό. Και βελτιώνοντας PR (προσωπικό αρχείο ή προσωπική καλύτερη στιγμή για σας) είναι ένας στόχος που μπορεί να συνεχίσει να μείνουν μαζί σας ως δρομέας. Ωστόσο, σας προειδοποιώ, τα συναισθήματα της ολοκλήρωσης και του ενθουσιασμού μπορεί να είναι πολύ εθιστικό.

Συμβουλές για Ξεκινώντας

Έτοιμος να δέσει επάνω; Έχουμε όλες τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το μεγάλο αγώνα και να φτάσει τις γραμμές εκκίνησης και τερματισμού αυτοπεποίθηση. Θα σας δείξουμε πώς να:

 • Διαλέξτε τα σωστά ρούχα και τα αλιευτικά εργαλεία : Από την επιλογή των καλύτερων παπούτσια για τρέξιμο και τον αθλητισμό σουτιέν για να ξέρει τι να φορέσει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ή τις καιρικές συνθήκες, για να δούμε αυτόν τον οδηγό για τη λειτουργία ρούχα αρχάριους-φιλικό και εργαλεία για να σας βοηθήσει να φαίνομαι καλά και αισθάνομαι ακόμα καλύτερα.
 • Να βρείτε και να εγγραφείτε για 5K σας : Η υπογραφή για τη φυλή σας εκ των προτέρων σας δίνει περισσότερο κίνητρο για να εκπαιδεύσει και να θέτει την προσδοκία ότι θα σχεδιάσουν για τον αγώνα αναλόγως. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να εντοπίσετε ένα 5K στην περιοχή σας.
 • Επιλέξτε ένα πρόγραμμα κατάρτισης που σας παρακινεί : Υπάρχουν τόσα πολλά συντριπτική προγράμματα κατάρτισης 5K διαθέσιμα. Θα σας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ένα απλοποιημένο πρόγραμμα και να μάθουν πώς να ενσωματώσουν την κατάρτιση δύναμης, το τέντωμα, και έτσι θα μείνουν χωρίς τραυματισμό.
 • Ορίστε την κατάλληλη στόχο : Ένα 5K μπορεί να πάρει τόσο λίγα όπως 15 ή 20 λεπτά για γρήγορη δρομείς και όσο μια ώρα για τους περιπατητές. Επειδή υπάρχει ένα τόσο ευρύ φάσμα ικανοτήτων, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι είστε ανταγωνίζονται μόνο ενάντια στον εαυτό σας. Για πρώτη σας 5K, προτείνουμε τον καθορισμό ενός στόχου για να κάνουμε το καλύτερο σας, αποφύγετε τους τραυματισμούς, και να διασκεδάσουν.
 • Απαντήστε πιο συχνές ερωτήσεις σας : Είναι φυσιολογικό να έχουν έναν τόνο των ερωτήσεων κατά τη λήψη σχετικά με την πρόκληση ενός αγώνα 5K. Θα τους απαντήσω όλα, ακόμα και αυτά που μπορεί να αισθάνονται πολύ ενοχλητικό να ρωτήσω!
 • Αποφύγετε νευρικότητα πριν τον αγώνα : να βοηθήσει ηρεμία νευρικότητα πριν τον αγώνα, επανεξετάζει τις αγαπημένες μας συμβουλές για την ημέρα του αγώνα, έτσι ώστε να είστε επικεντρώθηκε μόνο σε αυτό που είναι πιο σημαντικό, να απολαύσετε τον εαυτό σας μέσα από όλα τα μίλια.

Όπως σας προετοιμάσει για την ημέρα του αγώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμό υπολογιστή μας για να παρακολουθείτε χρόνους σας και να γιορτάσουμε σταθερή βελτίωση σας.

τελική Σκέψης

Ρύθμιση του στόχου να τρέξει έναν αγώνα 5K είναι ένα συναρπαστικό πρώτο βήμα, αλλά συχνά μπορεί να αισθάνονται εκφοβιστικό για τους νέους δρομείς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσει με τις καλύτερες συμβουλές και συμβουλές που θα σας πάρει πλήρως προετοιμασμένη να αναλάβει την πρόκληση και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τρέξει 3.1 υγιή και ευτυχισμένη μίλια την ημέρα του αγώνα.

Gravatar Image
Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.